בינגו הוא משחק חביב שמתאים לכל קבוצות הגיל – החל מילדים קטנים ועד מבוגרים – בעיקר מכיוון שהוא אינו דורש חשיבה מורכבת או כישורים מיוחדים ומבוסס לגמרי על מזל. מנגד, הוא מציע התלהבות וריגוש מסוים, ומאפשר משחק קבוצתי וחוויה חברתית – מה שהופך אותו למשחק מגניב למסיבות ואירועים חברתיים. בפוסט של היום נלמד איך משחקים בינגו, נכין משחק בינגו משלנו ונקנח עם קישור למחולל בינגו – אתר המייצר עבורנו את לוחות המשחק.
איך משחקים בינגו
בינגו הוא משחק מזל המשוחק בקבוצה שלרוב כוללת עשרות או מאות אנשים. כל אחד מהשחקנים מקבל כרטיס המחולק למשבצות שבכל אחת מהן ערך (לרוב מספר). הכרוז, שמנהל את המשחק, מגריל ערכים שונים (למשל שולף כדורים ממוספרים מצנצנת, כמו בהגרלת לוטו) ומקריא אותם בקול. כל שחקן ששומע כי יצא ערך המופיע על הכרטיס שלו, מסמן אותו. השחקן הראשון שמצליח לסמן שורה רצופה של ערכים על גבי הכרטיס שלו, מכריז “בינגו”.
בנקודה הזו הכרוז יבדוק את כרטיסו – ויוודא שהוא סימן אך ורק מספרים או ערכים שהוקראו – ובמידה ואין טעות, אותו שחקן מנצח.
רוב כרטיסי הבינגו עשויים מקרטון או נייר חד פעמי ומכילים חמש שורות ועמודות (ובסך הכול 25 משבצות). לפעמים נהוג להשאיר את הריבוע המרכזי בכרטיס הבינגו ללא מספר – ריבוע “חינם” – שבעצם מאפשר לייצר בינגו עם “פגיעה” ב-4 מספרים בלבד.
במשחק הסטנדרטי מגרילים מתוך 75 מספרים.
איך להכין משחק בינגו ביתי
כדי להתחיל את המשחק, עלינו להשיג כרטיס בינגו אחד לפחות עבור כל שחקן. כרטיסים סטנדרטיים מכילים 25 משבצות וממוספרים עם ספרות מ-1 ועד 75, אבל ניתן להכין כרטיסים בגדלים שונים. אם אתם משחקים בינגו עם ילדים (שאינם חזקים מספיק בספרות או אותיות), ניתן להדפיס כרטיסי בינגו ריקים מהאינטרנט ולמלא אותם ידנית בסמלים או ציורים.
מחולל כרטיסי בינגו
ניתן להכין כרטיסי בינגו להדפסה באתרים הבאים:
- אתר המאפשר להדפיס כרטיסי בינגו עם מילים.
- מחולל כרטיסי בינגו 1-75 ספרות.
כדי להשתמש במחולל עקבו אחר השלבים הבאים:
- מלאו את הכותרת – זה יכול להיות אחד מהנושאים של האירוע או המשחק כמו “בינגו מילים”, “בינגו כדורגל”, או שאפשר פשוט לרשום את המילה BINGO.
- לאחר מכן, בחרו את המילים או המספרים שתרצו שיופיעו על הכרטיסים. שימו לב שתצטרכו לאחר מכן לרשום אותם על כדורים קטנים או פתקים על מנת להגריל אותם במהלך המשחק.
- בחרו את עיצוב הרקע של הלוחות מתוך התבניות שהאתר מציע.
- בחרו את מספר השורות והעמודות שיופיעו – 3 על 3, 4 על 4 או 5 על 5. ככל שתבחרו כרטיסי בינגו גדולים יותר, המשחק יארך זמן ארוך יותר.
- בחרו כמה כרטיסים להדפיס בכל עמוד: מומלץ 4 על מנת שיצאו בגודל סביר ולא תבזבזו נייר.
- הדפיסו את הכרטיסים או שמרו אותם כקובץ pdf. האתר מגביל אותנו עד 30 כרטיסים בחינם, אבל ניתן לחזור על התהליך.
בחירת קורא וחלוקת הכרטיסים
בחרו שחקן אחד שיהיה ה-“קורא”. זהו האדם שקורא בקול את האותיות והמספרים שעולים בהגרלה וקובע אילו משבצות יסומנו בכרטיסי הבינגו של שאר השחקנים. ה-“קורא” עדיין יכול לשחק את המשחק עם כולם.
נחלק כרטיסים לכל השחקנים. כל שחקן צריך לקבל לפחות כרטיס אחד. שחקנים יכולים לשחק עם יותר מכרטיס בינגו אחד, כל עוד הם יכולים לעקוב אחר כל האותיות והמספרים בקלפים השונים. משחק עם כרטיסי ניקוד מרובים מגדיל את הסיכויים של השחקן לזכות, אבל זה מסובך יותר מכיוון שיש לו יותר משבצות לעקוב אחריהן.
הכנת ההגרלה
השלב הבא יהיה להכין את הצנצנת עם המספרים שנגריל. ניתן לרשום את האותיות והמספרים הללו על פיסות נייר קטנות ולאחר מכן לקפל אותם, או ממש להשתמש בכדורי בינגו אמיתיים עם אותיות ומספרים (רק צריך לוודא שהם תואמים לאותיות והמספרים בכרטיסי המשחק).
שימו את פיסות הנייר או כדורי הבינגו בדלי, בקערה או בספינר בינגו (כמו בתמונה מטה) כך שה-“קורא” יוכל לבחור אותם באקראי.
איך משחקים בינגו ולומדים במקביל
השימוש במילה בינגו בהקשר של הגרלה בסגנון “לוטו” קיימת כבר משנת 1776, אולם יש תיאוריות הגורסות כי מקורה מהמשחק האיטלקי “Il Giuoco del Lotto d’Italia” משנת 1530. משחק הבינגו התפשט מאיטליה לצרפת, שם הוא הפך לפופולרי, חדר לעולם המבוגרים (שהיה נפוץ במשחקי קלפים ואסימונים) ונוספה לו קריאת המספרים. במאה ה-19 נעשה שימוש נרחב בבינגו בגרמניה למטרות חינוכיות, והוא שימש ככלי ללימוד שמות בעלי חיים ושינון מספרי לוח הכפל.
גם אתם יכולים להשתמש במשחק בינגו בתור כלי חינוכי – למרות שאנחנו מעדיפים לעשות קהוט – לדוגמה באמצעות כתיבת התשובות לשאלות מתמטיקה קלות על לוח המשחק, והגרלת השאלות. השחקנים ייאלצו לפתור את הבעיה על מנת לדעת איזה מספר עליהם לסמן על הלוח.