אצטדיון בלומפילד: חניה, תחבורה ציבורית ועוד טיפים שווים

בלומפילד

אצטדיון בלומפילד הממוקם ביפו הוא “מקדש” של כדורגל. לאצטדיון היסטוריה עשירה של כדורגל ורגעים דרמטיים, הוא האהוד ביותר בקרב הציבור בישראל, ומהווה את מגרשן הביתי של שלוש הקבוצות התל-אביביות (מכבי תל-אביב, הפועל תל-אביב ובני-יהודה). אתם אולי בדרך למשחק של אחת מהן, או אולי דווקא של נבחרת ישראל – אבל דבר אחד בטוח: למצוא חניה באצטדיון בלומפילד זה לא דבר פשוט. בפוסט של היום אנחנו הולכים לתאר את כל הדרכים בהן ניתן להגיע לאצטדיון ביום של משחק, איפה הכי שווה להחנות, מה אוכלים בסביבה ועוד כמה טיפים ששווה לדעת.

אצטדיון בלומפילד

שורשיו של אצטדיון בלומפילד ב”אצטדיון באסה”, אשר שימש קבוצה ערבית בשם שבאב אל עראב וכן את משטרת המנדט בשנות ה-20 (והוא נקרא כך מכיוון שבחורף הייתה נקווית באזור זה ביצה גדולה). לאחר קום המדינה הוחלט להקים אצטדיון חדש, ואכן בשנת 1962 אצטדיון בלומפילד הוקם על חורבות המגרש ההיסטורי. המימון להקמת האצטדיון החדש הושג בעזרת תרומה של קרן האחים בלומפילד, ועל כן האצטדיון נקרא על שמם.

במהלך השנים, עבר האצטדיון שיפוצים נרחבים, כאשר בסיום עונת 2015/16 נסגר האצטדיון לרגל שיפוץ. בשנת 2019 נפתח מחדש ואירח את משחק הבכורה בתצורה החדשה, הכוללת כ-29,400 מושבים, 4 חדרי הלבשה, 21 מזנונים ו-10 תאי צפייה.

מעבר למספר המושבים שהוכפל, גם כר הדשא הוחלף בדשא היברידי ייחודי, אשר גודל ב-”משתלה” ייעודית בפארק דרום בתל אביב, במקביל לבניית האצטדיון. שיטה זו בוצעה לראשונה בישראל, כנהוג באצטדיונים המובילים בעולם.

מבנה האצטדיון

כאמור האצטדיון היה סגור למשך שלוש שנים בהן עבר שיפוץ מאסיבי: כל המבנים הישנים שמתחת ליציעים נהרסו, וכל מרכיבי המבנה, החזיתות, מתחם חדרי ההלבשה, אולמות VIP, תאי הצפייה, עמדות התקשורת, המזנונים, השירותים וכל שאר חלקי המתקן נבנו מחדש בהתאם לתקנים הגבוהים ביותר של אופ”א.

השערים השונים באצטדיון:

  • שער 1 (VIP) – יציע מקורה המורכב מ”יציע הזהב”, “יציע הפלטינום” ויציע העיתונאים.
  • שער 2 – יציע מקורה בחלקו בעל מקומות מסומנים. במשחקי מכבי והפועל זהו יציע לאוהדי הקבוצה. מכיל 3,130 מקומות.
  • שער 4/5 – במשחקי הפועל זהו יציע בו יושבים אוהדים מארגון “אולטראס הפועל”. במשחקי מכבי זהו יציע לאוהדי הקבוצה היריבה. מכיל כ-4,800 מקומות.
  • שער 7/8 – יציעים המכילים את אוהבי הקבוצה המקומית. מכילים כ-6,000 מקומות.
  • שער 8 – יציע הקבוצה המקומית. במשחקי בני יהודה זהו יציע בו יושבים חברי ארגון האוהדים “Lions Army”. מכיל כ-5,300 מקומות.
  • שער 10/11 – במשחקי מכבי זהו יציע בו יושבים אוהדים מארגון “מכבי פנאטיקס”. במשחקי הפועל זהו יציע לאוהדי הקבוצה היריבה. מכיל כ-4,800 מקומות.
  • שער 13 –יציע מקורה בחלקו בעל מקומות מסומנים. במשחקי מכבי זהו יציע לאוהדי הקבוצה. בחלק ממשחקי הפועל זהו יציע לאוהדי הקבוצה היריבה. מכיל כ-3,150 מקומות.

חניה באצטדיון בלומפילד והסדרי תנועה ביום משחק

כידוע, האצטדיון ממוקם באזור עירוני צפוף ובסמוך לאתר עבודות של הרכבת הקלה בשדרות ירושלים, אשר נסגר לאחרונה לתנועה. בשל כך, ועל מנת להקל על תושבי האזור, הרחובות הצמודים לאצטדיון ייסגרו לתנועת כלי רכב פרטיים בשעות קבועות בימי המשחקים, ויתאפשר מעבר כלי רכב לתושבי האזור בלבד.

הרחובות שנסגרים:

  • רחוב שארית ישראל – משלבים עד התקומה, לרבות הרחובות החוצים: עציון גבר, אמץ וחזק.
  • רחוב סמפו סוגיהרה.
  • רחוב התחייה – משלבים עד התקומה, לרבות הרחובות החוצים: 3320, 3952.
  • רחוב התקומה – יהיה מעבר עבור כלי רכב לתושבי הרחוב בלבד.

הרחובות הללו נחסמים כחמש שעות לפני מועד תחילת המשחק ונפתחים כשעה לאחר סיומו. הרחובות הללו הופכים למדרחוב בו אסורה חניה ונסיעה לכל כלי הרכב, לרבות קטנועים. כל כלי הרכב החונים ברחובות הללו נגררים, אז אל תנסו להתחכם ולהחנות בהם מוקדם.

אז איפה בכל זאת חונים ביום של משחק בבלומפילד?

יש לא מעט חניונים במרחק של כ-10 דקות הליכה מהאצטדיון בהם ניתן להחנות. חניון מרכזים (חניון בלומפילד) הוא הקרוב ביותר, ועולה 24 ש”ח לחניה של עד 24 שעות (אין תעריף שעתי).

טיפ שקיבלנו מאוהדי מכבי ותיקים: נסו לרשום בווייז “פארק החורשות – אבו כאביר”. זה יוביל אתכם לאזור מלא בחניה הנמצא כעשר דקות הליכה ממזרח לאצטדיון.

איך מגיעים לאצטדיון בלומפילד בתחבורה ציבורית

אבל אם לא בא לכם לחפש חניה באצטדיון בלומפילד – ואנחנו לגמרי מבינים אתכם – יש עוד קצת תקווה. לאור האתגר התחבורתי במקום, האצטדיון תוכנן עם דגש על פתרונות הגעה שונים, בהם על תחבורה ציבורית ועל הרכבת הקלה שהולכת ונבנית, תל אופן ושאר כלי התחבורה הזעירים.

אוטובוס

ניתן להגיע לאצטדיון בלומפילד בתחבורה ציבורית במגוון רחב של קווי אוטובוס, ביניהם – 1 ,15 ,25 ,40 ,41 ,42 ,44 ,46 ,54 ,83 ,88 ,125 ,142 ,240. לפי עיריית תל אביב, בכל שעה מבוצעות כ-120 עצירות של אוטובוסים בתחנות שבמרחב האצטדיון.

רכבת

הגעה ברכבת היא בחירה יעילה רק במידה והמשחק אינו בתוך השבת (כי הרכבת לא פועלת בשבת). אם בחרתם להגיע ברכבת, קחו את האחת הנוחה לכם עד לתחנת חולון-וולפסון. משם תוכלו להמשיך באוטובוס, לשכור קורקינט חשמלי או אופניים מתחנות העגינה או ללכת ברגל במשך כעשרים דקות עד האצטדיון.

תחבורה אלטרנטיבית – אופניים וקורקינטים

בשולי גינת כרונינגן, הסמוכה לאצטדיון, הוקמו כ-1,000 מקומות עגינה לאופניים וקורקינטים וכן עמדות עגינה של כ-40 אופני תל אופן. על מנת לעודד את המשתמשים ולשפר את נוחות השירות, העירייה הוסיפה במקום עמדת הפקדה לסוללות וקסדות, אשר ממוקמת במרכז המוזיקה.

אצטדיון בלומפילד

לכתבות נוספות בסדרה: על אצטדיון סמי עופר בחיפה ועל אצטדיון טוטו טרנר בבאר שבע.

מה אוכלים ליד בלומפילד?

יפו היא גן עדן בהיצע המזון לאוהד המורעב. אינספור מזללות שפתוחות בשבת בערב שמציעות בשר על שלל גווניו, שווארמיות, שיפודיות, קבביות וחומוסיות לא רחוק מהאצטדיון.

כל אחד ומה שהוא אוהב, אבל נציין את מסעדת “בורגר סטיישן 23” שנפתחה לא מזמן ומציעה לחמניות בשלל צבעים שכיף לאכול אחרי משחק (וגם מצטלמות נפלא). אם מדובר על משחק ביום שבת בצהריים, קפיצה לחומוס “אבן-חסן” – שפועל עד גמר החומוס, מה שלרוב קורה עד אחר הצהריים המוקדמים – יכולה להיות אחלה אופציה.

לסיכום

אין מה לעשות – אצטדיון בלומפילד נמצא בלב האזור הכי עמוס תחבורתית בארץ, בעיר עם בעיות החניה הכי גדולות. מצד שני, הוא בהחלט מציע לא מעט אופציות טובות של תחבורה ציבורית. כנראה שבימים של משחק גדול התנועה אליו הולכת להיות עמוסה, ולכן מומלץ לתכנן את זמני היציאה שלכם מבעוד מועד, ולנסות להתארגן על רכב מלא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *