איך משחקים פופיט, ומאיפה הכי שווה לקנות את המשחק “העכבר האחרון”

משחק פופיט

קוראים למשחק הזה פופיט (Poppit), או בשמו המעוברת “העכבר האחרון”,  והוא המשחק החדש שמשגע את הילדים. המשחק, שבכלל מבוסס על משחק עתיק בשם “נים”, הוא מורכב למשחק – אבל יש טריק קטן שמאפשר לנצח בו בכל פעם! בפוסט של היום נדבר קצת על המשחק החמוד הזה, נסביר איך משחקים פופיט ונסיים עם כמה המלצות על המקומות בהם הכי שווה לקנות את המשחק בלי לשבור את הכיס.

איך משחקים פופיט?

למי שטרם נתקל בתופעה המטורפת הזו, שכבר מושווית ללהיטים קודמים כמו ספינר ופוגים – הנה הסבר קצר על איך משחקים פופיט (או בעברית: “העכבר האחרון”). מדובר על לוח משחק עגול הכולל שש שורות של בועות, בדומה למשטחי הפצפצים המוכרים שכולנו אוהבים לפצפץ.

כל אחד מהשחקנים, בתורו, לוחץ על בועה אחת או יותר מאותה השורה. כל שחקן חייב ללחוץ על לפחות בועה אחת במהלך התור שלו, והמטרה היא להגיע למצב בו היריב הוא זה שלוחץ על הבועה האחרונה שלא נלחצה. או במילים אחרות: מי שלוחץ על הבועה האחרון מפסיד באותו הסיבוב.

קל, פשוט וממכר. אבל מאיפה הדבר הזה הגיע אלינו? הסיפור מפתיע.

איך משחקים פופיט

מקור המשחק “העכבר האחרון”

מי היה מאמין שאותה תופעה היסטרית שכבשה את ילדי ישראל (והעולם), צברה 500 מיליון צפיות בסרטוני הטיק-טוק בנושא שלה ומבול של חיקויים זולים – התחילה דווקא בשנות ה-70, בישראל.

דברי בועז קוסטר, בנם של ממציאי המשחק המקורי “האחרון מפסיד” שסיפר על כך בזמן ריאיון ב-ynet, המשחק האורגינלי הוא אכן פיתוח כחול לבן שנולד בשנות השבעים תחת השם “האחרון מפסיד – GO POP”. תיאו ואורה קוסטר, שפיתחו את המשחק, נחשבו לבכירי מפתחי המשחקים בעולם ובארץ.

בזמנו, המשחק לא ממש הצליח, וחיכה כמה עשרות שנים על מנת להפוך לתופעה שהוא. הכל התחיל כשלפני כמה שנים חברה אמריקאית בשם FoxMind רכשה את הזכויות על המשחק והחלה לייצר אותו מסיליקון תחת השם “העכברון האחרון”, ובהמשך פותח ליין משחקים צבעוני בסדרה שנקראה Go Pop. זה הגיע לעולם כנראה בתזמון מושלם לתקופת הקורונה, הסגרים, והצמיחה של הטיקטוק.

החידוש והפטנט הייחודי של המשחק הוא שמייד עם סיום מהלך משחק אחד, הופכים אותו והוא מוכן למשחק של סיבוב נוסף. התוצאה היא משחק פשוט, קליל וממכר.

פופיט
משחק “העכבר האחרון” המקורי, בשמו הלועזי

איך לנצח בפופיט?

אחרי שלמדנו איך משחקים פופיט, נעבור לשאלה לא פחות חשובה: איך מנצחים במשחק?

ובדיוק בשביל זה יש לנו את מכון ויצמן. הם הסבירו בפוסט באתר שלהם שהמשחק הנוכחי כמעט זהה למשחק עתיק בשם “נים”, שבו במקום בפצפצים מסיליקון השתמשו בערימות של גפרורים או אבנים, ובו כבר יש שיטה מוכחת מדעית לנצח.

המפתח לניצחון במשחק פופיט טמון בהבנה של הקונספט הנקרא “מספרים בינאריים”. החזיקו חזק, זה קצת מורכב.

כדי לעשות את זה, נצטרך לתרגם כל שורה של בועות בלוח הפופיט למספרים בינאריים (צורת ספירה המתבססת על של שני סמלים בלבד: אפס ואחד. בפשטות, סדר הספירה הבניארי יהיה כך – 1, 10, 11, 100, 101, 110, 111… וכן הלאה). לאחר מכן, מחשבים “סכום נים”: מסדרים את המספרים הבינאריים זה מעל זה ובכל עמודה בודקים אם 1 מופיע מספר זוגי או אי זוגי של פעמים. אם 1 מופיע מספר זוגי של פעמים – התוצאה בעמודה היא 0. אם 1 מופיע מספר אי-זוגי של פעמים – התוצאה באותה העמודה היא 1.

כדי לסיים את התור בעמדת ניצחון, יש להגיע למצב סכום נים של אפס בסוף התור. עמדת הפסד היא עמדה שבה סכום נים שונה מאפס. כאשר מתקרבים לסוף המשחק, יש להמתין לנקודה בה יש רק שורה אחת עם יותר מבועה אחת זמינה ללחיצה, ואז עושים חישוב פשוט על מנת להחליט האם למחוק את השורה המדוברת לגמרי או להשאיר בה בועה אחת זמינה במטרה להביא את הלוח למספר אי-זוגי של שורות עם בועה בודדת.

קצת מורכב, אנחנו יודעים – אבל בהחלט מומלץ לקרוא את הפוסט המלא באתר מכון ויצמן, יש בו דוגמאות שמקלות על ההבנה.

איפה קונים פופיט?

טווח המחירים של משחק “העכבר האחרון” בחנויות הפיזיות נע בין 35-50 שקלים, תלוי בסוג, המותג והביקוש. למי שמחפש לקנות את המוצר המקורי, אנחנו יכולים להמליץ על הזמנה מאמזון, בה מצאנו את המחיר הכי זול. ולמרות שעלות המשלוח בסופו של דבר מביאה את המחיר לקצת יותר גבוה – לדעתנו זו עלות ששווה לשלם בשביל להינות מהמוצר המקורי, בחירה מלאה של צבעים ואמינות גבוהה.

ואם מזמינים יותר מיחידה אחת, עלות המשלוח הופכת שולית.

זמין בעמוד המוצר המקורי באמזון.

באתרים סינים למיניהם, כמו אלי אקספרס, אפשר כמובן למצוא מוצרים דומים (אבל לא מקוריים) בעלות הרבה יותר זולה. אנחנו מצאנו את החנות הזו שמציעה דגמים בטווח מחיר של בין 3 ל-4 דולר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *