משחק חוקיות: אנדרלמוסיה, פסיכולוג ועוד משחקי חוקיות

משחק חוקיות

משחק חוקיות הוא משחק קבוצתי, שכשמו כן הוא, מבוסס על בחירת משתתף אחד מתוך הקבוצה שעליו לגלות חוקיות סודית ששאר חברי הקבוצה המציאו. מדובר על משחק קבוצתי חמוד המושלם למסיבות של ילדים או פעילות קבוצתית בתנועות נוער. אז כדי ללמוד איך משחקים, לראות קצת דוגמאות ולקבל המלצות לעוד משחקים – המשיכו לקרוא.

איך משחקים משחק חוקיות

בתחילת המשחקים בוחרים שחקן (או מבקשים מתנדב) שיצא החוצה, או יתרחק משאר חברי הקבוצה (למקום בו הוא לא יכול לשמוע על מה שאר חברי הקבוצה מדברים). בזמן שאותו נציג נמצא מחוץ לחדר, שאר המשתתפים צריכים לתאם ביניהם חוקיות כלשהי, שלפיה הם יתנהלו בזמן שהשחקן שבחוץ יחזור.

ברגע שהוא חוזר לקבוצה, מטרתו של השחקן שיצא היא לגלות את החוקיות שהקבוצה המציאה ע”י שאילת שאלות. השאלות צריכות להיות אישיות ולפנות לחברי הקבוצה האחרים, כאשר אלו יענו על פי החוקיות שנקבעה.

לדוגמא: נגיד והחוקיות שנבחרה היא “האדם שיושב מימיני”. כאשר השחקן שיצא שואל את אחד המשתתפים “האם יש לך סוודר?” – הוא יענה על השאלה בהתאם לתשובה שהאדם שמימינו היה עונה. כך ממשיך השחקן לשאול את חברי הקבוצה שאלות, עד שהוא מצליח לגלות את החוקיות.

אם השחקן השואל הצליח לגלות את החוקיות, בוחרים שחקן אחר שיצא מהחדר והמשחק מתחיל מחדש, הפעם עם חוקיות אחרת שתיבחר. מנגד, אם השחקן לא הצליח לגלות את החוקיות אחרי זמן סביר – רצוי להגדיר מראש מהו אותו זמן – ניתן להחליט שמישהו אחר יצא במקומו והמשחק יתחיל מחדש עם חוקיות חדשה.

שימו לב שהחוקיות אינה חייבת לכלול התייחסות למשתתף ספציפי (“ההוא מימין”), אלא כל סוג של חוקיות יכול לעבוד. למשל – כל משתתף יתחיל את משפט התשובה שלו במילה שהאות הראשונה שלה זהה לאות הראשונה של שמו.

“אנדרלמוסיה”

עשויים להיות מקרים במהלך המשחק בהם אחד השחקנים נשאל שאלה שהוא לא יודע את התשובה עליה. למשל, אם החוקיות שנבחרה היא “האדם שמימיני” והשאלה שאחד מחברי הקבוצה נשאל היא “איך קוראים לסבתא שלך” – סביר להניח שהוא לא ידע את התשובה.

במקרה כזה, בו רואין שאחד השחקנים מהסס ואינו יודע לענות, יכולים שאר חברי הקבוצה להכריז “אנדרלמוסיה”, ואז כל חברי הקבוצה צריכים לקום ולהחליף במקומות. אחרי שהחליפו, ממשיכים עם אותה חוקיות.

משחק חוקיות “פסיכולוג”

גרסה נוספת של המשחק נקראת “הפסיכולוג”. במקרה הזה השחקן שיוצא מהחדר הוא הפסיכולוג ושאר חברי הקבוצה לא בוחרים חוקיות אלא דווקא “הפרעה נפשית” שמשותפת לכולם. למשל – כל אחד חושב שהוא חיה מסוימת, כולם חושבים שהם דמויות מהתנ”ך או מתוכניות טלוויזיה או כל התנהגות משותפת אחרת כיד הדמיון. העיקר שההתנהגות תהיה משותפת ותציית לכללי התנהגות מסוימים בהתאם לחוקיות אותה יוכל ה-“פסיכולוג” לנחש.

משחק חוקיות

מוסר ההשכל מהמשחק: “יגעת ומצאת תאמין” – כדי לגלות מהי החוקיות על השחקן לשאול שאלות ולא להתייאש, גם אם החוקיות של המשחק מורכבת והתשובה לא פשוטה. גם בחיים אנו נדרשים פעמים רבות לעמול ולטעות עד המציאה והגילוי. 

עוד משחקים קבוצתיים

הנה המלצות לעוד כמה משחקים קבוצתיים:

פים פם פום – הפעלה קבוצתית חמודה שנפוצה בתנועות נוער ואירועים חברתיים לגילאי נוער, בה חברי הקבוצה צריכים לגלות מי אלו “פים”, “פם” ו-“פום” בהתאם למשפטים שונים שמתאימים להם.

מעולם לא (Never) – משחק קבוצתי בו חברי הקבוצה מציינים אירועים שמעולם לא עשו (הביטוי “מעולם לא” מהווה חלק מכל משפט במשחק), ובהתאם גוררים וידוי של הצד השני לגבי דברים שהוא דווקא כן עשה.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *