אולי אתם נוסעים למשחק של הפועל באר שבע ואולי דווקא של נבחרת ישראל – אבל דבר אחד בטוח: למצוא חניה באצטדיון טוטו טרנר בבאר שבע זה לא תמיד דבר פשוט. בפוסט של היום אנחנו הולכים לתאר את כל הדרכים בהן ניתן להגיע לאצטדיון ביום של משחק, איפה הכי שווה להחנות, מה יש לאכול בסביבה ועוד כמה טיפים ששווה לדעת.
אצטדיון טוטו טרנר (ובשמו המלא “אצטדיון טוטו באר שבע ע”ש יעקב טרנר”), הוא אצטדיון הכדורגל המשמש את קבוצת הפועל באר שבע, והחליף את אצטדיון וסרמיל המיושן. האצטדיון נבנה בעלות של מעל מ-220 מיליון שקלים, ומכיל 16,126 מקומות ישיבה (וכ-2,600 חניות סביבו). הוא קרוי על שם יעקב טרנר, ראש עיריית באר שבע לשעבר, לצד ארגון ה-“טוטו” שתרם את מרבית המימון לפרויקט.
מבנה האצטדיון
כאמור אצטדיון טוטו טרנר בבאר שבע מכיל קצת מעל 16 אלף מושבים, בחלוקה הבאה:
- היציע המערבי (שערים 1–2 ו-11) – מכיל 4,651 מקומות ישיבה. ביציע קיימים תאי כבוד, תאי VIP, יציע עיתונאים ונכים וגם מתחם הסעדה פרטי.
- היציע הדרומי (שערים 3–4) – מכיל 3,210 מקומות ישיבה. במשחקי הפועל באר שבע זה היציע המאכלס את ארגון האוהדים של הפועל באר שבע “UltraSouth”.
- היציע המזרחי (שערים 5–8) – מכיל 5,055 צופים כולל יציע הנגיש לנכים.
- היציע הצפוני (שערים 9–10) – מכיל 3,210 מקומות ישיבה. במשחקי הפועל באר שבע זה היציע שלרוב מאכלס את אוהדי הקבוצה האורחת.
קומפלקס האצטדיון נבנה בעלות של קרוב ל-250 מיליון שקלים והוא האצטדיון השני מסוגו בארץ בעל גג המכסה את כל יציעי האצטדיון. באצטדיון ישנם 8 מזנונים המוכרים אוכל (הם ממוקמים בלובי של כל יציע), ומאות תאי שירותים לרווחת הקהל. מניסיון אישי, למעט ברגעי השיא של המחצית, לרוב אין עומס בתאי השירותים והמזנונים, והכמות שלהם מספקת ביחס לכמות הקהל בכל יציע.
חניה מומלצת באצטדיון טוטו טרנר
בצמוד לאצטדיון יש חניונים עם כ-2,600 מקומות חנייה (P1-P4), אבל הם סגורים רק עבור מנויים בתשלום (בעלי תווים בלבד שהונפקו על ידי הפועל באר-שבע) – לכן אל תתכננו עליהם. בכל מקרה, לרוב המשטרה לא תאפשר גישה לאזור.
חניון הקונכייה P5 הוא טיפה רחוק יותר מהאצטדיון אך פתוח לקהל הרחב. לא רחוק ממנו נמצא החניון הצפוני של האצטדיון (מכיוון הכניסה הצפונית לעיר), חניון כורכר אשר מיועד בעיקרון לקבוצה האורחת במשחקי ליגת העל. המלצה שלנו – נסו לחנות ליד היציאה מכיוון שלאחר המשחק התנועה החוצה נוטה לזחול.
אופציה נוספת היא לחנות במגרש החניה של אולם הקונכיה (מרחק של כחמש דקות הליכה מהאצטדיון). שימו לב שהחניה כמובן מוגבלת למקומות המורשים בחניון – חנייה בגבעות הסמוכות ואפילו בשטח פתוח תגרור אחריה דו”ח תנועה.
למי שמעדיף ללכת קצת יותר ברגל לפני המשחק ולחסוך את הפקקים אחריו, ניתן להחנות על הדרכים המובילות לאצטדיון ולא בחניון הפנימי. ברחוב האצ”ל: ממעגל התנועה של היכל הקונכייה ועד רחוב ששת הימים (לכיוון מערב). ברחוב הצדיק מירושלים: משדרות רגר (הכניסה הצפונית לעיר) ועד רחוב בעלי התוספות/ מרכז קליטה נורית.
מה אוכלים ליד אצטדיון טוטו טרנר
קחו בחשבון שאין כמעט מקומות רלוונטיים במרחק הליכה מהאצטדיון, כך שעדיף לכם לאכול בדרך. ניתן לעצור במתחם BIG מזרח באר שבע בו יש מספר מסעדות (נאפיס, אווז הזהב, כרמים, ארומה) ופאבים (הספרייה).
לסיכום
בסופו של דבר צריך לזכור כי אצטדיון טוטו טרנר בנוי במקום קצת מרוחק ממרכז העיר, כך שאין הרבה מה לעשות ובימים של משחק גדול התנועה אליו הולכת להיות עמוסה. מומלץ לתכנן את זמני היציאה שלכם מבעוד מועד, ולנסות להתארגן על רכב מלא.
בסופו של דבר בכל הנוגע לחניה ליד אצטדיון טוטו טרנר יש לנו שני חוקים. הראשון – ככל שמגיעים יותר מוקדם, כך ניתן להחנות קרוב יותר (כמו שפירטנו). החוק השני, מנגד, הוא שמי שחונה יותר קרוב לאצטדיון לרוב נתקע בפקק ביציאה. נסו למצוא את האיזון הנכון.