איך משחקים עם שוטקה (צ’וטקה)

שוטקה

היום אנחנו עונים על שאלת השאלות – מה זה שוטקה (או צ’וטקה), איך משחקים עם שוטקה ואיך גם אתם תוכלו להרכיב אחד כזה בקלות. נחיל עם השאלה הבסיסית:

מה זה שוטקה

יש כאלו שקוראים לזה שוטקה ויש כאלו שקוראים לזה צ’וטקה. אבל לא משנה איך אתם קוראים לדבר, מדובר בלהיט האחרון בעולם הילדים – פעילות שעוזרת לריכוז, מביעה יצירתיות וממש פשוטה להכנה.

אז על מה מדובר? זו לא בדיוק שרשרת, ולא בדיוק צמיד, אלא הרכבה של חרוזים בשיטה של הצלבות, שבה נכנסים עם החוט לתוך החרוז יותר מפעם אחת, כשבסוף מתקבל מעין צמיד רחב ומוארך שמעבירים אותו בין האצבעות.

מה שנחמד בשוטקה זו העובדה שלא מדובר בסתם משחק שקונים, אלא כזה שכל אחד יכול להכין לבד – כך שהוא משלב פעילות יצירתית מהנה. הילדים מכינים בעצמם את האביזר-צעצוע הזה מחרוזים בגודל 6-9 מ”מ, ומחוטי שעווה. החרוזים שבהם משתמשים הם לרוב לא כבדים, כך שאפשר להעביר אותם בין האצבעות, ובכך לשחק עם השוטקה. הפעילות הזו נחשבת ככזו שמשפרת את המוטוריקה העדינה, הסבלנות, ומפתחת יכולות קשב וריכוז.

איך מכינים שוטקה

בקניית החומרים לשוטקה יש לשים לב שעובי חוט השעווה יכול להיכנס פעמיים בתוך עובי חור החרוז. ביוטיוב ניתן למצוא כבר עשרות סרטונים המסבירים איך להכין שוטקה – הנה אחד מפורט שאהבנו:

בגדול יש לא מעט סרטונים ברשת ובטיקטוק שמסבירים איך מכינים שוטקה – הפעולה היא יחסית פשוטה, וכל מה שתצטרכו הוא חרוזים (מפלסטיק, בגודל 7-9 מ”מ, שעולים כמה שקלים בודדים) וחוט שעווה דרכו יש להעביר אותם. כמובן שפה נכנסת היצירתיות האישית של כל אחד, ואתם מוזמנים לבחור את הצבעים, דפוס ההשחלה והאורך הרצוי של הצ’וטקה שלכם בהתאם למה שבא לכם!

הנה דוגמה נוספת מהטיקטוק – שיטת השחלה שונה שיוצרת מה שנקרא “שוטקה עיגולים” –

איך משחקים עם שוטקה

בגדול, אין דרך אחת להסביר איך משחקים עם שוטקה, פשוט כי כל אחד יכול לעשות עם הצמיד החמוד הזה מה שהוא רוצה. לרוב, הילדים מנסים להעביר את החרוזים בין האצבעות שלהם במהירות, בדומה לצורה בה הערבים משחקים עם מסבחה.

מִסְבַּחָה היא מחרוזת תפילה מוסלמית. המסבחה המקורית עשויה 99 חרוזים, המסמלים את כל 99 שמותיו של אללה המוזכרים בקוראן. המסבחה מסייעת למוסלמי המאמין לבצע את מצוות תסביח – אמירת כל שמותיו של אללה בזה אחרי זה, תוך שהוא מעביר את חרוזי המסבחה בין אצבעותיו.

הנה סרטון הדגמה קצר שמסביר את הדרך בה מעבירים את השוטקה בין האצבעות:

בדומה לפופיט (משחק בו לוחצים על בועות ומנסים “לסגור שורה”), גם משחק שוטקה הוא קל, פשוט וממכר. באופן כללי, אנחנו בעד כל טרנד שמוציא את הילדים (והמבוגרים) מהמסכים ומחזיר את המשחק קצת לעולם האמיתי.

ובנימה אופטימית זו, אנחנו סיימנו להיום. יש לכם שאלות נוספות, המלצות או רעיונות שבא לכם לשתף איתנו? נשמח לשמוע מכם בתגובות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *