אצטדיון טדי בירושלים: מקומות ישיבה, חניה ודרכי הגעה

אצטדיון טדי

זה יכול להיות שאתם נוסעים למשחק של בית”ר ירושלים, הפועל ירושלים או אפילו נבחרת ישראל – אבל דבר אחד בטוח: למצוא את עצמכם סביב (ובתוך) אצטדיון טדי זה לא דבר פשוט. בפוסט של היום אנחנו הולכים לתאר את כל הדרכים בהן ניתן להגיע לאצטדיון ביום של משחק, איפה ניתן למצוא חניה, מה יש לאכול בסביבה ועוד כמה טיפים ששווה לדעת.

אצטדיון טדי הוא אצטדיון הכדורגל הגדול בישראל. הוא ממוקם בקריית הספורט של ירושלים בשכונת מלחה, והוא מכיל 31,733 מקומות ישיבה. האצטדיון נקרא על שם ראש עיריית ירושלים לשעבר, טדי קולק, ומארח את משחקי הקבוצות העירוניות של ירושלים ולעיתים גם משחקים בינלאומיים של נבחרת ישראל ומשחקים כגון שלבי גמר גביע המדינה.

מבנה אצטדיון טדי

עד שנת 1991 שיחקה בית”ר ירושלים באצטדיון ימק”א המיתולוגי, אך בשנת 1991 הוקם אצטדיון טדי אשר קרוי על שמו של ראש העירייה שהיה אחראי על בנייתו – טדי קולק ז”ל. בינואר 1992 נחנך האצטדיון במשחק בין נבחרת ירושלים, שהורכבה משחקני בית”ר והפועל ירושלים, לבין קבוצת אולימפיק מארסיי מצרפת.

טדי הינו בין האצטדיונים היחידים בארץ שבנויים בצורה מעגלית וסגור מכל צדדיו ולאחר השיפוץ והוספת היציע הדרומי בשנת 2013 הפך לאצטדיון הגדול בישראל. ארבעה יציעים עיקריים: היציע המערבי (שערים 4-10), היציע הצפוני (שערים 11-17), היציע המזרחי (שערים 18-21) והיציע הדרומי (שערים 1-3, 22-23).

היציע המזרחי, המכיל כ-7,500 מקומות ישיבה, מאכלס את אוהדי בית”ר ה-“שרופים” (ארגון לה-פמיליה) והוא נחשב ליציע העידוד העיקרי באצטדיון, בו בדרך כלל ניתן לחזות בתצוגות עידוד עם אביזרי עידוד ופירוטכניקה שונים. במשחקי הפועל ירושלים, זהו היציע המאכלס את אוהדי הקבוצה.

היציע המערבי, המכיל כ-7,000 מקומות, נחשב ליציע ה”מתון” יותר בו יושבים האוהדים הוותיקים של הקבוצה לצד קהל צעיר. בחלקו העליון של היציע ממוקמת עמדת השידור ומתחתיה נמצא יציע הכבוד של האצטדיון, בו מוצבים כיסאות מרופדים וקיימת אפשרות להשכרת מסכים אישיים לצפייה במשחק. בנוסף ביציע ממוקמים יציע עיתונאות, תאי צפייה חדישים, וחדרי תקשורת.

היציע הצפוני, המכיל כ-8,000 מקומות ישיבה נפתח במשחקים הגדולים מושכי הקהל. בצד הצפון מערבי ממוקם יציע המשפחות וישנו יציע מיוחד ונגיש לקהל הנכים. ביציע זה יושבים חברי ארגון “שער האריות” של בית”ר ירושלים שהוקם בקיץ 2017.

היציע הדרומי, האחרון שנבנה, משמש כיציע קבוצות החוץ. הוא שונה מבחינת המבנה שלו משאר היציעים והוא בנוי ללא חלוקה למפלסים. כמו כן גם מספר המושבים ביציע גדול משמעותית משאר היציעים.

אצטדיון טדי בירושלים

חניה מומלצת באצטדיון טדי

אצטדיון טדי שוכן במרכזו של איזור תעשיה ועסקים מלחה, ולכן הוא מוקף מגוון רב של חניות וחניונים, וביניהם: חניון הגן הטכנולוגי (גט”י), חניון קניון מלחה, חניון הארנה וחניון אגד הסמוך.

אם אתם מגיעים מוקדם, אין בעיה להגיע עם רכב ולחנות באחד מאותם חניונים. מצד שני, במשחקים גדולים בהם יש צפי להגעה של קהל רב, לרוב מומלץ לחנות באחד מחניוני “חנה וסע” המוקמים יותר קרוב למרכז העיר ירושלים ומספקים שאטלים לאצטדיון. לרוב החניונים הללו מוקמים במקומות הבאים:

  • חניון “בייט” (ביה”ח שערי צדק)
  • חניון גבעת התחמושת (צפון העיר)
  • חניון גן החיות (דרום העיר)

חשוב לזכור שהחניונים הללו לא נפתחים בכל ימי המשחק אלא רק בהתאם לכמות הקהל הצפויה, ולכן מומלץ לבדוק את הוראות המשטרה והרשויות ביום המשחק.

הגעה ברכב

כמובן, הגעה ברכב היא האפשרות המועדפת על רוב האנשים.

למגיעים מכביש 443 (מודיעין): יש להמשיך ל-“דרך בגין דרום” (כביש 50) ולרדת בדרך אגודת בית”ר (מלחה). להמשיך ישר ברמזור, ולאחר נסיעה של כ-400 מטרים ברמזור לפנות שמאלה לחניון אצטדיון טדי.

למגיעים מכביש 1 (תל אביב – ירושלים): בכניסה לירושלים, לאחר מעבר מתחת ל-“גשר המיתרים”, יש לפנות ימינה ברמזור הראשון לכיוון שדרות הרצל. לאחר מכן, ברמזור השני, לפנות שמאלה ולהיצמד לנתיב הימני המוביל לירידה ל-“דרך בגין דרום” (כביש 50). להמשיך על הכביש המהיר עד היציאה לדרך אגודת בית”ר (מלחה). מפה, להמשיך ישר ברמזור, ולאחר נסיעה של כ-400 מטרים ברמזור לפנות שמאלה לחניון אצטדיון טדי.

או כמובן, פשוט לשים בווייז או באפליקציית הניווט המועדפת עליכם: “אצטדיון טדי”.

הידעת? האצטדיון ממוקם בקרית הספורט של ירושלים ובסמוך להיכל הספורט פיס ארנה ומרכז הטניס של העיר. כמו כן מתחת ליציע המזרחי של האצטדיון פועל ״מרכז הספורט הירושלמי״ ובתוכו מרכז לאמנויות לחימה, מכון כושר, בריכה הידרותרפית לטיפולים, סטודיו לריקוד, סטודיו לטאקוונדו, גלריה לאמנות, וכן קיר טיפוס גדול בגובה 21 מטר ובשטח קיר של מעל 700 מ”ר.

תחבורה ציבורית לטדי

למי שמעדיף שלא לשבור את הראש עם חניה, תחבורה ציבורית היא אופציה לא רעה. האצטדיון  נבנה במיקום יחסית נגיש לעורקי תחבורה, ועל כן ניתן להגיע אליו בקלות יחסית באמצעות אוטובוסים עירוניים או רכבת.

  • אוטובוסים בין עירוניים: קו 405 (תחנה מרכזית תל אביב) או קו 480 (מסוף אורלוזרוב תל אביב)
  • קווים פנימיים: קווים 6 ,16 ,31 ,17 מתחנה מרכזית בירושלים לאצטדיון טדי

באמצעות רכבת: ירידה בתחנת “מלחה ירושלים”, מרחק הליכה של 3 דקות מאצטדיון טדי.

בשנת 2025 צפויה השלמת הקו הירוק של הרכבת הקלה, שיגיע ישירות אל פתח היציע בצפוני באצטדיון.

הכניסות הראשיות לאצטדיון טדי והיציע המערבי מבחוץ
הכניסות הראשיות לאצטדיון והיציע המערבי מבחוץ

עוד אצטדיונים בארץ שסקרנו: בלומפילד | סמי עופר | טוטו טרנר

מה אוכלים ליד אצטדיון טדי?

אמרתם “אוכל ליד אצטדיון טדי” – כנראה חשבתם על קניון מלחה.

הקניון, שנמצא במרחק גשר מהאצטדיון, הוא בית ללא מעט מסעדות ובתי קפה שינעימו את זמנכם לפני משחק.

שימו לב למסעדת מיט קוטור המציעה אוכל בשרי מהיר וכשר למהדרין, בלאפה, פיתה או מגש (סידור מושלם לימי משחק לחוצים), לצד רוב רשתות האוכל הגדולות שאנחנו מכירים ממקומות אחרים – אושי אושי סושי, חומוס אליהו, ניו-דלי, בורגרס בר, קפה גרג, ארומה, ריבר ועוד רבים וטובים.

מי שרוצה קצת להתרחק מההמונים מוזמן לחפש בתי קפה ומסעדות שלא נמצאים בקניון (אך בהתאם קצת רחוקים יותר מהאצטדיון). קפה תמרה, שנמצא בגן הטכנולוגי מלחה, הוא קפה מסעדה שמציע תפריט איטלקי ישראלי חביב, או קפה אביחיל הכשר למהדרין ברחוב דישון שמציע חוויה ירושלמית יותר.

לסיכום

בסופו של דבר צריך לזכור כי אצטדיון טדי בירושלים בנוי במקום יחסית מרוחק ממרכז העיר, בעיר שהיא בעצמה קצת מרוחקת ממרכז הארץ – וזה אומר שאין הרבה מה לעשות ובימים של משחק גדול התנועה אליו הולכת להיות עמוסה. מומלץ לתכנן את זמני היציאה שלכם מבעוד מועד, לנסות להתארגן על רכב מלא ולנצל את שירותי ה-“חנה וסע” שהעירייה מציעה.

בסופו של דבר בכל הנוגע לחניה ליד אצטדיון טדי יש לנו שני חוקים. הראשון – ככל שמגיעים יותר מוקדם, כך ניתן להחנות קרוב יותר (כמו שפירטנו). החוק השני, מנגד, הוא שמי שחונה יותר קרוב לאצטדיון לרוב נתקע בפקק ביציאה. נסו למצוא את האיזון הנכון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *