ביר פונג (beer pong) הוא כנראה משחק השתייה הפופולרי ביותר בעולם. המשחק מבוסס על שילוב של בירה (Beer) ופינג-פונג (Pong) ובמהלכו השחקנים צריכים לזרוק כדור טניס שולחן מצד אחד של שולחן במטרה לקלוע לתוך אחת מכוסות הבירה שבצדו השני.
אם השחקן אכן הצליח לקלוע את הכדור לתוך כוס הבירה של השחקן בצד השני – על שחקני הצד השני לשתות את הבירה שבכוס שבה נחת הכדור. ניצחון מושג כאשר כל הכוסות של צד כלשהו ריקות, ובשלב זה על הצד המפסיד לשתות את כל כוסות הבירה שנשארו בצד המנצח – לרוב תחת הגבלת זמן כלשהי.
משחק ה-“ביר פונג” פופולארי בעיקר בארצות הברית וייתכן שנתקלתם בו לראשונה בסרטי קולג’ אמריקאים מפורסמים. החל משנת 2006 נערך מדי שנה בלאס וגאס טורניר פינג-פונג בירה רב-משתתפים שמושך מעל לעשרת אלפים משתתפים!
ביר פונג – חוקים
המשחק אינו מוגדר באמצעות כללים רשמיים, אך על פי רוב נהוג לשחק עם שש או עשר כוסות פלסטיק בכל צד של השולחן, כאשר הן מסודרות במבנה של משולש (הפונה כלפי הצד השני). מספר השחקנים בכל קבוצה גם כן פתוח להחלטת השחקנים והסיטואציה – אבל בדרך כלל כל קבוצה היא בת שניים עד ארבעה שחקנים.
בתחילת המשחק יש לסדר את הכוסות בשתי קצוות השולחן בצורת המשולש כאשר הן מלאות בבירה (או משקה אלכוהולי אחר לבחירת השחקנים). כל אחת מהקבוצות צריכה לזרוק כדור פינג-פונג מצד השולחן שלה כאשר המטרה היא לקלוע את הכדור לתוך הכוסות של הקבוצה היריבה. במידה והקבוצה שלך קלעה – היריב צריך לשתות את מה שבכוס.
באופן מסורתי, משחק ביר פונג יכול להתקיים במגוון רחב של וריאציות, כאשר בדרך כלל שחקנים מצייתים למערכת אחידה של “חוקי בית” אשר לרוב עקביים באיזור מסוים וקובעים את מספר הכוסות, הקפצות, חלוקה מחדש, כמות האלכוהול, מרחק הזריקה וכו’. יש לציין את כל חוקי הבית ולוודא הסכמה עליהם לפני תחילת המשחק.
סדר המשחק גם הוא יכול להשתנות – כאשר שני שחקנים מקבוצה אחת יכולים לזרוק ואחריהם שני שחקנים מהקבוצה השנייה, או ששחקנים מהקבוצות הנגדיות יכולים לזרוק בתורים מתחלפים. בחלק מהגרסאות של המשחק נהוג לבצע “סידור מחדש”, שהוא סידור מחדש של הכוסות שנותרו על השולחן לאחר שחלק מהן הוסרו. הצורה בה מסדרים, מספר הכוסות, מתי לסדר מחדש וכן הלאה תלויים בחוקי הבית. לדוגמה, קבוצה שנותרו לה שלוש כוסות עשויה לבקש מהקבוצה האחרת לבצע “סידור מחדש” ולהחזיר את הכוסות למבנה משולש יחיד.
חוק נפוץ נוסף מאפשר לשחקנים לתת מכה קטנה עם האצבע או לנשוף על כדור הפינג-פונג במידה והוא מסתובב סביב השפה הפנימית של הכוס. חוק נפוץ אחר קובע שאם קבוצה מצליחה לקלוע את שתי הזריקות במהלך התור שלה, מתרחש תהליך הנקרא “RollBack” המאפשר לכל אחד משחקני הקבוצה הזו לזרוק שוב.
זריקות
טכניקת הזריקה הנפוצה ביותר היא זריקת קשת, שבה תופסים את כדור הפינג פונג בקצות האגודל והאצבע, מחזיקים את הזרוע בזווית עם הכדור כלפי מעלה, ואז זורקים בתנועת מרפק עדינה המחזיקה את הזרוע העליונה במקביל לשולחן.
חלק מהשחקנים זורקים בסגנון “כדור מהיר” שמשתמש יותר בתנועת חיתוך מהירה על מנת לשלוח את הכדור בקו ישיר יותר לעבר כוס המטרה המיועדת. זריקת כדור מהיר עשויה להיות אפקטיבית אם חוקי הבית קובעים שכוס שהופלה תוסר מהשולחן, ובמקרה זה כדור מהיר יכול להפיל מספר כוסות אם נזרק חזק מספיק.
זריקת הקפצה מתבצעת על ידי הקפצת הכדור לכיוון הכוסות. בהתאם לחוקי הבית, אם לקבוצה השנייה יש הזדמנות לחטוף כדור שהוחזר, זריקת הקפצה עשויה להיות שווה יותר מכוס אחת.
משימות לביר פונג
המשחק הבסיסי של ביר פונג הוא נחמד (ובהחלט עוזר לשפר את האווירה ולהשתכר בכיף) – אבל ניתן לשדרג אותו עם תוספת של משימות. המשימות יכולות להיות דומות לאלו של משחק אמת או חובה או Never, או שניתן לבחור במשימות קצת יותר מצחיקות ופרובוקטיביות בהתאם לרמת השכרות והאווירה.
את המשימות ניתן לקשור למהלך המשחק הרגיל (ז”א כאשר הקבוצה היריבה קולעת את הכדור לתוך הכוס), או שניתן לקשור אותן לאירועי משחק מיוחדים – למשל “דאבל” (קליעה של שני כדורים לתוך כוסות הבירה ברציפות).
ערכת ביר פונג
כמו שכבר אמרנו, אין באמת צורך בציוד מיוחד על מנת לשחק את המשחק – כוסות פלסטיק וכדור פינג-פונג הן כל מה שצריך.
אם אין לכם חלק מהפריטים ולא בא לכם להתחיל לאסוף אותם ממקורות שונים, פתרון פשוט יכול להיות הזמנה של ערכת ביר פונג מוכנה. אנחנו ממש אוהבים את הערכה הזו – שעולה בערך באותו המחיר שיעלה לכם לאסוף את המוצרים השונים – ומגיעה עם 11 כוסות אדומות, 11 כוסות כחולות וארבעה כדורי פינג פונג המותאמות בצורה מושלמת למשחק.
מתכננים מסיבה ורוצים לשדרג את המשחק? עשו זאת בעזרת סט משחק ביר פונג מואר וזוהר בחושך.
הוא מגיע עם 6 כדורי פינג פונג זוהרים בחושך, 22 כוסות המוארות עם נורות LED (11 אדומות, 11 כחולות) שמחזיקות עד 24 שעות של משחק.