רצח באוריינט אקספרס: עלילת הספר, עיבודים והמלצה

רצח על האוריינט אקספרס

רצח באוריינט אקספרס (באנגלית: Murder on the Orient Express), הוא כנראה הספר המוכר והמצליח ביותר של הסופרת הבריטית אגתה כריסטי. הספר יצא לאור ב-1934, ומספר על חקירת רצח שאירע ברכבת האוריינט אקספרס הנודעת. כבר עם צאתו, הפך הספר לרב מכר, ומאז הוא נחשב לקלאסיקה וזכה לעיבודים קולנועיים רבים.

רצח באוריינט אקספרס: עלילת הספר

עלילת הספר “רצח באוריינט אקספרס” חוזרת אל הבלש הבלגי הרקול פוארו – הדמות הראשית במספר מספריה של כריסטי – בלש משטרתי בלגי בפנסיה שהפך לבלש פרטי, ובהתאם לכך מצא את עצמו מנהל חקירות ברחבי העולם, ובין היתר מסייע לממשלות שונות בחקירות סבוכות במיוחד.

הפעם פוארו נקלע לפרשיית רצח סבוכה במיוחד. לאחר שסיים בהצלחה ניהול חקירה סבוכה ורגישה במיוחד עבור הצבא הצרפתי בסוריה, בחר פוארו לעשות את דרכו חזרה לאנגליה באמצעות רכבת האוריינט אקספרס המפורסמת. למרות שהרכבת הייתה בתפוסה מלאה, פוארו מצליח להתארגן על כרטיס באמצעות עזרתו של חברו הטוב, מסייה בוק, שנסע על הרכבת גם הוא.

בנוסף לשניהם, הרכבת כללה מספר נוסעים אחרים וביניהם האמריקאית הדעתנית קרוליין האברד, הנסיכה הרוסית נטליה דרגומירוף והמשרתת הגרמניה שלה הילדגרדה שמידט, המיסיונרית השבדית גרטה אוהלסון, איש העסקים האמריקאי סמואל ראצ’ט יחד עם המזכיר / מתרגם שלו הקטור מקווין והמשרת האנגלי אדוארד הנרי מסטרמן, הרוזן ההונגרי רודולף אנדרני ואשתו אלנה, מוכר הרכב האיטלקי-אמריקאי אנטוניו פוסקארלי, קולונל אנגלי בשם ג’ון ארבוטנוט, איש המכירות האמריקאי סיירוס ב’ הרדמן, המושלת האנגליה מרי דבנהאם, ורופא יווני בשם סטברוס קונסטנטין.

בתחילת הנסיעה, ראצ’ט מזהה את פוארו ומבקש את הגנתו מכיוון שלטענתו קיבל איומי מוות בעילום שם. פוארו, שמצא את ראצ’ט כאדם לא נעים, סירב לקחת את התיק. בוקר אחד לאחר מכן, כאשר הרכבת שלהם נתקעה בשלג באזור מבודד, מתגלה גופתו של מר ראצ’ט, דקורה 12 פעמים בדקירות לא אחידות בחזהו. מכיוון שאין משטרה במקום – ומכיוון שהרוצח בהכרח נמצא עדיין על הרכבת (מכיוון שאין לו לאן לברוח בזמן סופת השלג) – פוארו מחליט לפתוח בחקירת המקרה בעצמו.

מפה לא נעשה לכם ספויילרים, אבל רק נגיד שלא כל הנוסעים הם מי שאנחנו חושבים שהם, יש קשר בין חלקם, והמקרה הזה אינו פשוט כלל.

כניסה לעמוד הספר באמזון | כניסה לעמוד הספר באתר בוק דיפוזיטורי

עיבודים לקולנוע

הספר עובד לסרט קולנוע באותו השם (“רצח באוריינט אקספרס”) בשנת 1974 אותו ביים סידני לומט, בכיכובם של אלברט פיני כפוארו, שון קונרי בתפקיד קולונל ארבטנוט ולורן באקול כגברת האברד.

עיבוד נוסף לספר נעשה בשנת 2001 ובו גילם אלפרד מולינה את הבלש פוארו, ושוב בשנת 2017 בבימויו של קנת בראנה, שאף גילם את הבלש פוארו, ובהשתתפות ג’ודי דנץ’, ג’וני דפ, וילם דפו, פנלופה קרוז ומישל פייפר.

בנוסף לכך יש שמועות שמשחק הלוח “הרמז” מבוסס על הספר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *