מטוס קלקר: כך תרכיבו טיסן קלקר ביתי לילדים (וגם המלצת קניה אחת)

מטוס קלקר

חושבים שהילדים שלכם יהנו מהטסה של מטוס קלקר? הגעתם למקום הנכון. יחד, בעזרת תבנית מוכנה להדפסה, נוכל להכין דאון קלקר ביתי, בעלות נמוכה ובכמה דקות בלבד של עבודה.

לדעתי, מטוסי קלקר נכנסים לאותה הקטגוריה של בועות סבון. שניהם פשוטים, ואין בהם יותר מדי, אבל הם עושים כיף גדול עבור הילדים. בפעם האחרונה בה מטוס הקלקר הזול שקנינו נשבר (חמש דקות אחרי שיצא מהקופסא), החלטנו להכין אחד בעצמנו. ואז לא רק שנהנינו מההטוסה של המטוס, אלא גם מתהליך ההכנה!

אז יאללה – בואו נלמד איך עושים את זה.

הכנת מטוס קלקר ביתי

חומרים נדרשים

  • לוח קלקר לעבודת יד (עבור מטוס אחד נזדקק לחתיכה אחת בגודל 11 × 8.5 אינץ’, כמו זו למשל).
  • מספריים, סכין מסתובבת (הנה אחת שאנחנו אוהבים) ומקל דבק.
  • תבנית מטוס קלקר (אתן דוגמה של אחת בפסקה הבאה).

בחירת העיצוב

תלוי במידת העניין בקרב בני המשפחה שמסביב, תוכלו לבלות זמן מה בגלישה ברשת ובחירה של תמונה של דגם מטוס קיים – או סתם לצייר אחד כללי בעצמכם תוך כמה דקות. כשאנחנו הכנו את הדגם, בחרנו לבסס אותו על המודל של המטוס הרוסי “מיג 15”, סתם כי מצאנו תבנית מוכנה להדפסה באתר שנקרא adventure-in-a-box (שהוא די מומלץ בסה”כ). הנה קישור אליה.

בין אם תלכו על התבנית המוכנה ובין אם תייצרו עיצוב משלכם, מניסיוננו ישנם שני גורמים עיקריים המשפיעים על הצלחת בניית מטוס קלקר:

  • הקפידו על הסטנדרט הכללי של צורת מטוס – גוף ארוך ודק עם כנפיים רחבות וזנב.
  • שימו לב למיקום הכנפיים – הן צריכות להיות יחסית באמצע, ולאזן בין החלק הקדמי והאחורי.

עם זאת, לדעתנו תכנון המטוס עצמו הוא אחד החלקים המעניינים בתהליך, במיוחד עבור ילדים המתעניינים בתעופה. ניסוי ומשחק עם גרסאות עיצוב שונות יעזרו לכם ללמוד על המבנה של המטוס, הכוחות השונים הפועלים בזמן טיסה ועוזרים לו להישאר באוויר לזמן ארוך, והגורמים השונים שמאפשרים לו לשמור על איזון.

גזירה והדבקה

בעזרת התבנית, הדפיסו והדביקו את החלקים על לוח הקלקר בעזרת דבק מתאים, והניחו להם להתייבש. כמובן, אתם יכולים פשוט לצייר את התבנית ישירות על לוח הקלקר במידה ולא בא לכם להתעסק עם הדבקות. מצד שני, זה יעשה את המטוס שלכם הרבה פחות ססגוני.

לאחר שהתייבשו, גזרו את החלקים. ניתן לחתוך לוח קלקר עם מספריים, אך סכין מלאכה עושה עבודה טובה וחלקה במיוחד.

הרכבת המטוס

אוקיי, עכשיו אחרי שיש לנו את החלקים, אנחנו יכולים להרכיב את המטוס בפשטות על ידי החדרת הכנף והזנב לגוף. אם תנסו להטיס את המטוס בשלב הזה, סביר להניח שתראו שהמטוס צונח לקרקע די במהירות, או מתרומם למעלה מהר מדי. הוא זקוק למשקל כדי לתת לו יותר מומנטום, ומציאת המקום הנכון לשים את המשקל הזה זה מה שייתן למטוס את האיזון הדרוש לו כדי להישאר זקוף ולעוף ישר.

כדי להוסיף את המשקל הזה, ניתן להוסיף לתחתית המטוס אטב מתכת קטן, נעץ או אפילו חתיכת פלסטלינה. אתם יכולים לשחק עם הגודל, המיקום והחומר – עד שתגיעו לתוצאה שתהיו מרוצים ממנה.

מטוס קלקר

ולמי שלא רוצה להתאמץ: מטוס קלקר מוכן

אנחנו תמיד מעדיפים לעשות משהו בעצמנו ולא לקנות, במיוחד כאשר מדובר על תהליך חווייתי ולימודי עמור הילדים. מצד שני, אם אתם להוטים לעבור לשלב ההטסה ומחפשים טיסן קלקר זול ופשוט – הנה המלצה אחת של הטיסן הנמכר ביותר ברשת. ניתן למצוא אותו בהמון חנויות ואתרים שונים, אבל אין ספק שהמחיר הכי זול שלו הוא בעלי אקספרס.

הוא מגיע בערכה המכילה שלושה חלקים להרכבה פשוטה, ובסופם נוצר טיסן המאוזן עם משקולת קטנה בגודל 37 ס”מ על 37 ס”מ, הניתן להרכבה בשתי צורות: חיבור תחתון לטיסה אופקית, וחיבור עליון לטיסה מעגלית בצורת לולאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *