ראש דשא DIY: איך מכינים ראש דשא? הוראות הכנה ומדריך וידאו

ראש דשא

ראש דשא זו פעילות יצירה ממש קלה (וכיפית) לביצוע, והיא יכולה להיות אחלה של מתנה תוצרת בית לילדים. מניסיון, הילדים אוהבים לעצב את ראש הדשא בתור דמות ייחודית להם, ולאחר מכן נהנים להשקות אותו ו-“לספר” לו את השיער.

ואני חייבת לתת גילוי נאות אחד – רוב המבוגרים גם אוהבים אותם! לא ראיתי מישהו שלא חייך בזווית הפה כשראה ראש דשא שכזה.

מכיוון שמדובר על יצירה ממש פשוטה לביצוע, סביר להניח שהילדים שלכם יירצו להשתתף בפעילות, לקשט את הפנים ולעצב לראש הדשא בגדים ומשקפיים. ולפני שנמשיך להוראות ההכנה, הנה סרטון קצר של ילדה חמודה שמראה כמה הדבר הזה יכול להלהיב ילדים, ומדגימה לנו למה עדיף שלא לתת להם מספריים.

חומרים להכנת ראש דשא

החומרים שנצטרך לצורך היצירה שלנו:

  • גרבי ניילון ישנים או גרביונים – גרביים ישנות רגילות גם יכולות לעבוד, אבל שימו לב שככל שהבד עבה יותר, כך הדשא מתקשה לחדור אותו ולבצבץ.
  • זרעי דשא – ההמלצה שלי היא להיכנס לחנות מתאימה ולקנות “ערכה לתיקון דשא”, מין תערובת המכילה זרעים, אדמה וחומר דישון יחד, זה ממש יקל על היצירה ויבטיח צמיחה מהירה של הדשא. אבל כמובן שניתן לקנות זרעים בלבד ולערבב אותם עם אדמה, ובגדול אפשר להשתמש בכל סוג של זרעים – לפי דיווחים ברשת זרעי עירית, שיפון או אספספת נותנים תוצאות יפות גם כן.
  • נסורת או תערובת אדמה למילוי – או סתם אדמה מהגינה שלכם.
  • גביע יוגורט קטן – או צנצנצת זכוכית.
  • קישוטים – עיניים מסתובבות מפלסטיק, שאריות בדים כדי לעשות מהם בגדים או מנקי מקטרות ליצירת משקפיים – פה זה המקום שלכם להיות יצירתיים.
  • דבק חסין מים – להדבקה דל העיניים, השפתיים וכו’. הסוג לא כל כך משנה, רק תוודאו שהוא עמיד במים כדי שנוכל להשקות את ראש הדשא בלי להמיס לו את הפנים.

הוראות הכנה

שלב 1: חותכים קטע גרב של כ-20 ס”מ הכולל את החלק הסגור של האצבעות. אם אתם רוצים לנצל גם חלק צינורי של גרב ללא החלק הסגור של האצבעות, זה גם אפשרי – רק צריך לקשור קשר בקצה אחד כדי סגור אותו ואז סובב אותו כלפי חוץ כדי להסתיר את הקשר (כך שיהיה בצד הפנימי).

שלב 2: מותחים את הגרב מעל כוס גדולה או ספל וממלאים אותה ב-2 כפיות מלאות זרעי דשא.

שלב 3: ממלאים את שאר הגרב בנסורת או אדמה. נסו לכוון לכך שראש הדשא יהיה בגודל של כדור טניס בערך.

שלב 4: קושרים וסוגרים את הקצה. אין צורך לחתוך את שארית הבד, אם נשארה.

שלב 5: ניתן ליצור אף או אוזניים לראש הדשא על ידי תפיסה של קצה גרביון וסיבוב שלו. לאחר מכן ניתן להדק את בסיס האף על ידי מתיחה של חוט קטן או גומיה סביבו.

שלב 6: פה מתחיל החלק המהנה – מקשטים! השתמשו בשאריות בדים או בטוש (שאינו נמחק) לקישוט הפנים, ובנייר צבעוני כדי להפוך את גביע היוגורט לשמלה, חליפה או כל מה שתרצו. רק מזכירה שוב, הקפידו להשתמש בחומרים, דבש וצבעים העמידים בפנים מים.

והנה הדברים בסרטון הדגמה קצר:

גידול ראש הדשא

כשסיימתם את שלב היצירה והקישוט של ראש הדשא, הגיע הזמן לתת לו לגדול. כדי לסיים את התהליך, תנו לו טבילה טובה בקערת מים כדי להרטיב את הנסורת או האדמה. מלאו חצי מגביע היוגורט או הצנצנת המשמשים בתור ה-“גוף” במים, והניחו את הראש מעליו, כאשר עודף הגרב (אם קיים) משתלשל לתוך המים.

שימו את היצירה על אדן חלון או מקום כלשהו החשוף לכמה שיותר שמש. בדקו כל יום כדי לוודא שהראש לח – ייתכן שתצטרכו להשקות אותו בכמה טיפות מים מדי פעם.

זה מאד תלוי בזרעים בהם השתמשתם, אבל ברוב המקרים ל-“שיער” לוקח בערך שבוע לנבוט. ראש מלא עם שיער באורך מקסימלי יגדל אחרי משהו כמו שלושה או ארבעה שבועות, והאפרה / הצהבה של הדשא ו-“התקרחות” ייקרו לאחר כשישה שבועות.

מחפשים סט מוכן?

למרות שאני תמיד בעד יצירה בסגנון “עשי זאת בעצמך”, לפעמים זה גם נחמד לקנות סט של ראש דשא מוכן, ורק לתת לו לצמוח. הסט הזה של מותג הצעצועים הבריטי Hawkins מגיע עם סט עיניים מתגלגלות, חיוך חמוד ותפור ובסיס לבן ונקי – וכל זה במחיר ממש סביר.

ראש דשא בבקבוק

חלק מהאנשים לא אוהבים את הגרסה המקורית של ראש הדשא מכיוון שהעובדה שהאדמה נמצאת בתוך הגרב עלולה לייצר ריח לא נעים. ניתן לפתור את הבעיה על ידי הכנה של ראש דשא בבקבוק.

איך עושים את זה? פשוט לוקחים בקבוק ריק וגוזרים אותו בערך בחציו, כ-15 ס”מ לאורכו. לאחר מכן מחוררים מספר חורים בתחתית הבקבוק על מנת לאפשר לעודפי המים להתנקז החוצה ולמנוע ריקבון של השורשים.

כעת, הבקבוק מהפלסטיק בעצם ישמש בתור ה-“ראש” של ראש הדשא, וזה השלב בו נקשט את הבקבוק, באותה צורה בה קישטנו את הגרב – באמצעות עיניים, משקפיים ושאריות בד. לאחר מכן נמלא כרגיל באדמה או נסורת, ונפזר את הזרעים קרוב לפתוח העליון של הבקבוק.

וזהו, נחכה לנביטה.

מעבר לכך שהוא הולך הסריח פחות, ראש הדשא בבקבוק הוא מיוחד גם בגלל שהוא מאפשר לנו לראות את השורשים גדלים בתוך הבקבוק השקוף ובכך ללמוד על תהליך הנביטה ועל חלקי הצמח.

עוד יצירות שכדאי להכיר

וזהו להיום. מחפשים עוד רעיונות?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *