איך משחקים בשולה המוקשים (וגם כמה טיפים לניצחון מהיר)

שולה המוקשים

“שולה המוקשים” הוא משחק חמוד שמגיע באופן אוטומטי עם תוכנת ווינדוס ולכן הפך לאחד הנפוצים והמוכרים ביותר. כשהייתי בצבא והמחשב שלי היה “חסום” לכל שימוש חיצוני נהגתי לבלות לא מעט שעות במשחק – ולכן אני חושב שאני מתאים כדי לכתוב את הפוסט הקצר הבא על איך משחקים בשולה המוקשים (ואפילו מנצחים!).

נתחיל עם הבסיס ולאחר מכן נסיים עם כמה טיפים – שווה לקרוא עד הסוף.

איך משחקים שולה המוקשים

“שולה המוקשים” משוחק על לוח מרובע המחולק למשבצות. הממדים של הלוח אינם קבועים, ומספר המשבצות לאורכו ולרוחבו יכולים להשתנות (ובהתאם משפיעים על רמת הקושי של המשחק – ככל שהלוח גדול יותר, כך המשחק הופך לקשה יותר).

על גבי הלוח מפוזרים מוקשים, שאינם נראים בהתחלה (ועלינו למצוא את מיקומם), כך שבגדול הלוח מתחלק ל-2 סוגי משבצות: משבצות עם מוקשים ומשבצות ללא מוקשים. בשלב הראשוני אנחנו לא יודעים מה סוג המשבצת.

עם הלחיצה על אחת מהמשבצות, המשבצת נחשפת. אם יש בה מוקש, הפסדנו והמשחק נגמר. מצד שני, אם אנחנו יודעים שמשבצת הזו יש מוקש – לא נלחץ עליה אלא נסמן אותה בעזרת לחיצה על כפתור העכבר הימני.

במידה ובמשבצת עליה לחצנו אין מוקש, היא תיחשף ותציג לנו מספר המסמל את מספר המוקשים שנמצאים סביב אותה המשבצת. אם אין בה מספר (זאת אומרת שאין מוקשים לידה) – תיפתח קבוצה של כל המשבצות הריקות עד לגבול בו המשבצת שגובלת עם מוקש (ובה יופיע המספר בהתאם).

התהליך הזה הוא מה שעוזר לנו “לנחש” את מיקום המוקשים (בשיטת האלימינציה), כאשר מטרת המשחק היא לחשוף את כל המשבצות נטולות המוקשים בפרק זמן קצר ככל האפשר.

בגרסאות המשחק לחלונות, במשבצת הראשונה שנחשפת במשחק אף פעם אין מוקש.

שולה המוקשים
ככה לוח המשחק נראה

טיפים למשחק מוצלח

כמו שכבר אמרתי, כאשר לוחצים על משבצת שאין בה מוקש ואינה צמודה למוקש (ולכן גם אין עליה מספר), היא חושפת גם את שאר המשבצות הריקות בסביבתה עד שנוצר לנו שטח של משבצות ריקות המוקפות במשבצות ממוספרות. זה נותן לנו יתרון, ולכן הטיפ הראשון הוא ללחוץ על ארבעת המשבצות הפינתיות של הלוח ממש בתחילת המשחק: ברוב המקרים זה הולך לעזור לנו לחשוף מספר רב של משבצות בבת אחת.

לאחר מכן נסמן את כל המשבצות בהן אנו יודעים בוודאות שישנן מוקשים. לדוגמה שמונה משבצות עם המספר 1 המקיפות משבצת שלא נפתחה – ברור לנו שיש בה מוקש.

טיפ נוסף – לחיצה בו זמנית על כפתורי העכבר השמאלי והימני במקביל על משבצת שיש בה מספר שכבר נחשף תחשוף מיידית את כל המשבצות הסובבות אותה. זה יכול לחסוך זמן, אך היזהרו – במידה ואחת המשבצות השכנות מכילה מוקש זה יוביל לחשיפה שלו, ולכן לפסילה והפסד במשחק.

קיימת אפשרות נוספת והיא לסמן את המשבצות עם סימן שאלה. זה מאפשר לנו לסמן באילו משבצות יש ככל הנראה מוקשים, במטרה לסייע בניתוח מצב הלוח, אך אין לזה באמת משמעות במשחק. במקרה הזה הטיפ שלנו הוא להימנע מבזבוז הזמן.

ואולי הטיפ הכי חשוב – תיהנו!

לקריאה נוספת

רוצים ללמוד על עוד כמה משחקי אסטרטגיה? הנה כמה משחקים שאנחנו אוהבים:

2 Comments on “איך משחקים בשולה המוקשים (וגם כמה טיפים לניצחון מהיר)”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *