50 משחקי היכרות ושבירת קרח

משחקי היכרות לקבוצה

שוברי קרח הם דרך מצוינת לגרום לקבוצה חדשה של אנשים להרגיש בנוח יותר אחד עם השני במהירות. משחקי היכרות נכונים יכולים גם לעזור לחברים למצוא תחומי עניין משותפים תוך יצירת זיכרונות שהם יכולים לדבר ולצחוק עליהם בעתיד. זה לא משנה אם אתם מנהלים צוות, מדריכים של קבוצה או מורים לילדים – התכוננו ליהנות קצת עם רשימה ענקית של 50 משחקי היכרות שיעזרו לשבירת הקרח!

משחקי היכרות מומלצים לצעירים

משחק הקובייה – השתמשו בקוביית משחק כדי לעודד שיחה. תנו לכל אחד מחברי הקבוצה קוביית משחק ורשימת שאלות המשויכות למספרים מאחד עד שש. לאחר מכן, הם זורקים את הקוביה, שואלים את השאלה התואמת את המספר ומשתפים זה את זה בתשובותיהם. ניתן לשחק את המשחק בקבוצה קטנה שלמה או לשחק בזוגות (ולחפש שותף חדש לאחר כל שאלה).

שתפו את הסיפור – תנו לחברי הקבוצה להתפצל לצוותים של ארבעה ולהתחיל עם דף נייר ריק לכל אחד מהמשתתפים. תנו להם משפט ממש יצירתי (שהם ירשמו על הדף) ואז כמה דקות בהן עליהם יהיה להוסיף משפט או שניים לסיפור. לאחר תום הזמן, בקשו מהם להעביר את הדפים שלהם שמאלה או ימינה למקום שבו האדם הבא יקרא ויוסיף משפט משלו לסיפור. המשיכו כך עד שהדף חוזר לכותב המקורי שלו. כעת, עליהם לקרוא לאן הסיפור שלהם הגיע ואז יש להם כמה דקות לכתוב לו את הסוף הנכון. לאחר מכן, תנו לכל חברי הקבוצה להקריא ולהצביע על הסיפור הטוב ביותר שנוצר על ידי הקבוצה.

קיר פרגון – המשחק הזה הוא לא בדיוק משחק היכרות, אלא כזה שמתאים לקבוצות שיצרו קשר מסוים אבל צריכות להשיג תחושה עמוקה יותר של קהילה. צרו קיר פרגונים המחקה את הדרך שבה מדיה החברתית עובדת – תנו לכל אחד מחברי הקבוצה פתק דביק ובקשו מהם לרשום משהו חיובי שמישהו אחר בקבוצה עשה ולהצמיד אותו על הקיר.

שובר קרח אינסטגרם – תנו לחברי הקבוצה זמן לעבור על האינסטגרם שלהם, או חשבון המדיה החברתית המועדף עליהם, ולבחור תמונה אחת שהם מרגישים שהכי מייצגת את עצמם – ולשתף אותה עם הקבוצה (או קבוצה קטנה יותר).

חוקר מקוון – חלקו את הקבוצה לזוגות ותגידו להם לחפש באינטרנט כמה מידע שהם יכולים למצוא על האדם השני. הם צריכים לרשום את כל ה”עובדות” שהם יכולים למצוא. לאחר מכן, לשתף אותם עם האדם האחר, שיעדכן על כל מה שאינו מדויק. התוצאה תראה לצעירים כמה מידע מקוון יכול להיות לא מדויק, ושיש עדיין כל כך הרבה ערך בלהכיר מישהו באופן אישי.

מה הלאה? – תנו לקבוצה לשבת במעגל. האדם הראשון מתחיל בכל מילה שהוא רוצה, אבל רק באחת, כגון “שוקולד”. האדם הבא צריך להוסיף מילה המשויכת למילה זו, כגון “צ’יפס”. זה ממשיך במהירות, כאשר כל אדם מוסיף רק מילה אחת. התוצאה הולכת להיות מצחיקה.

אני מרגיש – במשחק המהנה הזה, כל צעיר נשאל שאלה אחת, “איך אתה מרגיש היום?” לאחר מכן, עליהם לבחור רק מילה אחת שבאמת מייצגת את כל מצב הרוח שלהם ולשתף אותה במשפט “אני מרגיש…” – יש לעודד אותם להיות מטפוריים או יצירתיים בתגובותיהם. לאחר מכן, הם יכולים לחלוק טיפה יותר, וכולם ילמדו יותר אחד על השני בהתבסס על איך שהם מרגישים.

משחקי היכרות מומלצים לצעירים

משחקי היכרות מומלצים לצעירים שכוללים פעילות

אנו ממשיכים עם רשימה של משחקי היכרות שדורשים טיפה יותר פעילות “אקטיבית”.

שיניים – המשחק המהנה הזה יגרום לכולם לצחוק. בקשו מכולם לשבת במעגל ובחרו אדם שיתחיל את הדקלום. בקשו מהם להגיד את שמם פעמיים בפזמון, “אריקה, אריקה…” ואז על האדם שמשמאלם לחזור על שמם פעמיים ולהוסיף את השם שלו פעמיים, “אריקה, אריקה, שרה, שרה…” זה ממשיך כך, כאשר כל אדם חוזר על מה שאמר האדם שלפניו ומוסיף את השם שלו עד הסוף. אבל, יש מלכוד: אף אחד לא יכול להראות שיניים. ואם מישהו כן מחייך או מראה שיניים, כל מי שרואה את זה קורה צועק, “שיניים!” לאחר מכן האדם הזה נפסל. כך ממשיכים עד שהאדם האחרון שנשאר מנצח.

בינגו אנשים – צרו לוח בינגו שיש בו עובדות אקראיות בכל ריבוע. אלה יכולים להתייחס לפעילות הקבוצה שלכם, או להיות לגרמי כלליות. לדוגמה, דברים כמו “היה באילת” או “יש לו עיניים כחולות”. לאחר מכן, חברי הקבוצה צריכים להסתובב ולמצוא אנשים שיש להם את התכונות האלה או שחוו את החוויות האלה ולכתוב את שמם בתיבה. הם יכולים לכתוב את שמו של אדם רק פעם אחת.

העץ – גם אם הקבוצה חושבת שיש בה תקשורת מצוינת, המשחק הזה באמת ידגיש כמה חשוב לעולם לא להניח שאחרים יודעים למה אתה מתכוון. בקשו מכל אחד לקפל דף נייר לשניים לאורך. לאחר מכן, הראו להם אובייקט מעניין ותגידו להם לתאר את האובייקט במילים ולכתוב זאת בצד השמאלי של הדף, מבלי להשתמש בשם של האובייקט. לאחר מכן, מעבירים את הנייר לחבר קבוצה אחר ומבקשים ממנו לצייר את מה שמתואר בצד ימין, בהנחה שמעולם לא ראו את החפץ. אמרו למשתתפים להיות כמה שיותר פשוטים וישרים. אם יש לכם מספיק מקום, פצלו את הקבוצה לשני חלקים והראו לכל קבוצה אובייקט אחר, כך שכאשר הם מחליפים, הם באמת לא יראו את האובייקט בכלל ולא תהיה להם שום מסגרת התייחסות בעת הציור.

המבנה – חלקו קבוצות גדולות לקבוצות קטנות יותר של ארבע עד חמש משתתפים. תנו לכל קבוצה את אותם חומרי בנייה, כמו קשיות פלסטיק, מנקה מקטרות, גליל סרט ושקית מרשמלו. בקשו מכל קבוצה לבנות את המבנה הגבוה ביותר האפשרי בתוך פרק זמן מוגדר, כגון 15 דקות. הם ילמדו שהמבנה מתחיל להישבר הרבה לפני שהם מצליחים לסיים אותו והם יצטרכו לעבוד יחד כדי שיהיה מבנה גבוה שמצליח לעמוד.

מי אני? – למשחק המהנה הזה, מצאו רפרנסים לתרבות פופ או אנשים מפורסמים מאוד שהצעירים יכירו וכתבו אותם על מדבקה. אתם יכולים אפילו להשתמש בשמות של דמויות מתוכניות טלוויזיה פופולריות שהם אולי מכירים. לאחר מכן, כל אדם מקבל את אחת המדבקות שמודבקת על הגב שלו, במקום שבו הוא לא יכול לראות מה כתוב. בשלב הזה חברי הקבוצה שואלים זה את זה שאלות של כן או לא עד שהם מגלים מי הם.

דייט ראשון – יש רשימה מסוימת של שאלות שאנשים בדרך כלל שואלים בדייט ראשון. בקשו מכולם לרשום את רשימת השאלות שהם נשאלים לרוב או שואלים בדייט ראשון. לאחר מכן, הם צריכים ללכת למצוא מישהו שעדיין לא דיברו איתו ולשאול אותו את השאלות האלה ולענות על השאלות של אותו אדם בתמורה. אתם יכולים לתת להם כמה דקות ואז לבקש מהם לעבור ל-“דייט” חדש או לעצור באחד. אגב, המשחק הזה די מזכיר את משחק השעון, עוד שובר קרח מומלץ.

אבן, נייר ומספריים אקסטרים – בגרסה הזו, אנשים משחקים אבן, נייר ומספריים בזוגות כאשר שאר הקבוצה מעודדת אותם כאילו הם צופים במשחק ספורט מקצועי. בכל פעם שיש מנצח, מתמודד חדש (הזוכה מזוג אחר) עולה לאתגר אותו. עבור קבוצות מסוימות (תחרותיות במיוחד), ייתכן שתצטרכו להגדיר גבולות נוקשים לאופן שבו המשחק יתנהל, כדי שהוא לא יסלים מעבר למשהו טיפשי ומהנה.

כדור שקט – במשחק השקט הזה, הקבוצה עומדת במעגל רחוק מספיק כדי לזרוק כדור אחד לשני. הם לא יכולים לתקשר אחד עם השני עם מילים או צלילים, אלא פשוט מנסים ליצור קשר עין עם האדם שהם זורקים אליו את הכדור. מי שלא תופס את הכדור מתיישב. הרעיון כאן הוא ללמד אותם שתקשורת היא יותר מרק מילים.

משחק “הרוצח”שלפעמים גם נקרא “העיירה”, הוא עוד משחק קבוצתי חביב שדורש מהשחקנים כישורי משחק וכריזמה כמו גם חשיבה ואסטרטגית בלשית. עיקר המשחק, למעט גרסאות מסוימות, מורכב מדיון בין כל המשתתפים שבסיומו עליהם להחליט מי הוא האשם ברצח, כאשר ההשתתפות של ה-“רוצחים” בשיחה והניסיון שלהם להטות את ההחלטה לכיוון אחד מהאזרחים החפים מפשע היא בעלת השפעה רבה על אופי המשחק.

נפש תאומה – הדפיסו רשימה של שאלות “האם אתה מעדיף”. עם כל תשובה, יש להפריד את הקבוצה על סמך התשובה. ככל שהשאלות ממשיכות להגיע, המשתתפים יתחילו לראות קווי דמיון בין חברי הקבוצה. הנה כמה שאלות מומלצות שיעזרו לכם להתחיל.

קרוסלת שאלות – בקשו מכולם לקום, והשמיעו מוזיקה בזמן שהם מסתובבים בחדר. כשהמוזיקה נפסקת, עליהם להתחיל לדבר עם האדם שהם הכי קרובים אליו. כשהמוזיקה מתחילה שוב, עליהם להתחיל ללכת שוב. המשיכו למספר סיבובים עד שכולם נראים בנוח יותר.

M&Ms – תנו לכל אדם חופן קטן של M&Ms. אל תדאגו לגבי הצבע. אבל, הקצו נושא לכל צבע, כגון M&M כחולים הם משפחה. לאחר מכן, על המשתתפים לחלוק עובדות על הנושאים האלו עם מישהו אחר על סמך ה-M&M שיש להם. מכיוון שצבעי ה-M&M של כל אדם יהיו שונים, הם יצטרכו לשים לב כדי לדעת מה הם צריכים לשתף.

מראה – במשחק המצחיק הזה, התחל עם שני מתנדבים שיושבים גב אל גב. עליהם לנסות לעמוד במקביל, מבלי שהגב שלהם יאבד מגע. לאחר מכן, הוסף זוג נוסף ונסה זאת עם ארבעה. המשך להוסיף שני אנשים בכל פעם עד שכל הקבוצה מנסה לעמוד ביחד.

מה השיר – קחו שיר פופולרי ופצלו את הפזמון שלו לשורות בודדות אותן תכתבו על כרטיסיות. לאחר מכן, תנו לכל אדם רק אחד מהכרטיסיות, ובקשו מהם להשלים את השיר על ידי מציאת החלקים האחרים של המשפט ולאחר מכן עמידה לפי הסדר של איך השיר הולך.

קרב כדורי שלג – בקשו מכל אחד מהחברים לכתוב את שמו וכמה עובדות מעניינות על עצמו על פיסת נייר לפני שהוא מגלגל אותה כמו כדור שלג. לאחר מכן, תנו להם כמה דקות לבצע קרב כדורי שלג מאולתר, בו יזרקו את הניירות אחד על השני. לאחר כמה דקות, גרמו להם לעצור ותפסו את הנייר הקרוב ביותר, ופתחו אותו. הסתובבו ותנו לכל אחד לשתף את השם והעובדות שעל כדור השלג שלו.

כדור ים – קחו את הקבוצה למקום פתוח ובקשו מהם לעבוד יחד כדי למנוע מכדור הים (אפשר גם להשתמש בבלון) לגעת בקרקע. אבל, בכל פעם שזה קורה, האדם שלא תפס את הכדור או הבלון חולק דבר אחד על עצמו עם הקבוצה.

ג’נגה – כתבו שאלות טובות על אבנים של משחק Jenga. התחילו לשחק, ובכל פעם שמישהו מושך אבן מהמגדל הוא צריך לענות על השאלה שכתובה עליו. מומלץ להשתמש בשאלות שבאמת מדברות לקהל הספציפי שלכם, לתחומי העניין, החוויות והמטרות שלו. אגב, המשחק הזה גם מומלץ כמשחק שתיה.

משחקי היכרות קבוצתיים

שוברי קרח קבוצתיים למבוגרים

חמישה דברים – שובר הקרח הזו כל כך תכליתי ויכול לעבוד עבור כל קבוצה. חלקו את האנשים לקבוצות של ארבעה או חמישה ותגידו להם שהם יציגו רשימה של חמישה דברים כדי לענות על הנחיה. צרו שאלה שקשורה לקבוצה שלך. לדוגמה, הנחיה רצינית יכולה להיות “חמישה דברים שנותנים לך השראה” או “חמישה הרגלים של אנשים מצליחים”. הנחיות מהנות יכולות לכלול “חמשת הסרטים הגרועים ביותר שראית אי פעם”, “חמישה מאכלים אהובים” וכו’. ניתן להשתמש שוב ושוב בשובר הקרח הזה עם שאלות שונות לתוצאות שונות.

שתי אמיתות ושקר – בקשו מכל אדם לרשום שני דברים נכונים ודבר אחד שהוא שקר לגביו. בקשו מהם לבחור פריטים מעניינים, מצחיקים, מטופשים או ראויים לציון בדרך כלשהי. לאחר מכן, בקשו מאנשים לדבר בתורות ולבקש מהקבוצה לנסות לנחש את השקר.

מפת מקור – הדפיסו או ציירו מפה ענקית של המדינה (או העולם, אם רלוונטי) ובקשו מכל אדם לכתוב היכן נולד. כאשר אתם משתפים מי נולד איפה, בקשו מהם לחלוק ערך או מסורת אחת מאותו מקום מיוחד עבורם או שעיצב אותם בצורה כלשהי. זהו משחק “שבירת קרח” מעולה לקהל בינלאומי, ואחד מאותם משחקי היכרות שטובים לכנסים מקצועיים.

לוגו שאני אוהב – במשחק הקל והפשוט הזה, בקשו מכל אדם לצייר לוגו שהוא באמת אוהב על מדבקה קטנה ולשים אותו על החולצה שלו. לאחר מכן, חברי הקבוצה מסתובבים בחדר ומשתפים אחרים מדוע הם אוהבים את הלוגו שציירו. שימו וטו על סוגי לוגו מסוימים (כגון החברה או הארגון שלך, או המתחרים) כדי לעודד חשיבה מעמיקה יותר.

ארבעה רביעיות – התחילו עם דף נייר לאדם המחולק לארבעה רבעונים. לאחר מכן, בכל רבע, אנשים צריכים לצייר ציור שעונה על השאלה שאתם שואלים. כשתסיימו, יהיו להם ארבע תמונות שייצגו את מחשבותיהם על השאלות אותן הם יכולים לחלוק בתורות עם אנשים בקרבתם.

היום המוזר שלי – בקשו מכל אדם לכתוב כמה משפטים על היום המוזר בחייו. זה צריך להיות משהו שנוח להם לשתף או אפילו סיפור שהם משתמשים בו באופן קבוע כשהם מכירים אנשים חדשים. הניחו את הסיפורים בצנצנת ולאחר מכן שלפו אותם אחד בכל פעם וקראו בקול רם. הקבוצה צריכה לנסות לנחש מי אמר את זה.

בנה את זה – תנו לכל אדם כמות קטנה של ציוד בנייה, כמו פלסטלינה לילדים או קוביות לגו. בקשו מהם לבנות מבנה או תמונה המתייחסים לסיבה שלהם להצטרפות לקבוצה או למועדון. לאחר מכן, קחו זמן לשתף את מה שהם יצרו ולמה.

אוריגמי של הדאגות – אם הקבוצה או הפעילות שלכם הם משהו שאנשים חדשים ניגשים אליו בהיסוס או בחרדה, שקלו את פעילות הפתיחה הבאה. בקשו מכל אדם לרשום את חששותיו או דאגותיו. תנו להם לדעת שאתם לא תשתפו את זה עם אחרים, כך שהם יכולים להיות פגיעים וחשופים כפי שהם רוצים. לאחר מכן, הנחו אותם בתרגיל אוריגמי פשוט שיהפוך את הנייר עם הדאגות הכתובות לציפור, פרפר או מטוס מנייר. עכשיו, כל מה שנשאר הוא להטיס את האוריגמי שלהם לפח האשפה כסמל להרפות מהדאגות שלהם.

מילה אחת – חלקו את הקבוצה לקבוצות קטנות יותר של ארבע עד חמש ובקשו מכל קבוצה להסכים על מילה אחת שמייצגת את הקבוצה שלכם או את המטרה שלכם. אם אתם חברה, זו יכולה להיות מילה שמתארת ​​את תרבות החברה שלך. תנו להם מספיק זמן כדי לדבר ביניהם ולהגיע להחלטה. לאחר מכן, שתפו עם הקבוצה הגדולה יותר, ועשו רשימה כוללת של כל המילים.

ח”ח – זה אחד מאותם משחקי היכרות לקבוצה מבוססת יותר שמכירה אחד את השני אבל צריכה להעמיק את הקשר או שהפכה למקוטבת. חלקו את הקבוצה לקבוצות קטנות יותר של ארבעה או חמישה ובקשו מהם לשתף את הקבוצה בסיפור על מקרה שבו מישהו אחר בקבוצה עשה משהו שראוי לח”ח (ציון לשבח, או טפיחה על השכם). לאחר מכן, על כל קבוצה לבחור את הסיפור הטוב ביותר מהקבוצה הקטנה כדי לשתף עם הקבוצה הגדולה יותר.

מה שובר הקרח שלך – בקשו מכל משתתף לספר משהו “שובר הקרח” האהוב עליו. לאחר מכן, בקשו מכולם לשתף אותם עם הקבוצה. אתם יכולים לרשום את כל הרעיונות האלה על פיסות נייר ולשים אותם בצנצנת לשימוש עתידי.

מוטו חיים – תנו לכל אדם זמן לרשום את המוטו המתאר את חייו עד לנקודה זו בצורה הטובה ביותר. לאחר מכן, אפשרו להם לשתף, עם קבוצה קטנה או עם כל הקבוצה.

רק שאלה אחת – התחילו עם שאלה אחת בלבד, או משהו שיעורר קונפליקט קטן, כמו בחירה בין שני דברים (למשל פיצה או המבורגר, טבע או עיר), או שאלה מעוררת מחשבה יותר הקשורה לקבוצה שלכם. תנו לכולם הזדמנות לחשוב ולהגיב, ועודדו דיון בריא קטן.

לזרוק את השאלה – כתבו צרור שאלות שאולי תשאלו מישהו שזה עתה פגשתם במסיבה מפוארת. לאחר מכן, זרקו את הדף למישהו ובקשו ממנו לבחור כל שאלה ולענות עליה לפני שתעבירו אותה למישהו אחר. וכך הלאה.

הקומיקאי – בקשו מכל אדם להכין את הבדיחה האהובה עליו. לאחר מכן, כל אחד משתף אותה עם הקבוצה. לחלופין, כדי לגרום לאנשים להרגיש בנוח יותר, בקשו מהם לחלוק את הבדיחות שלהם עם מספר מסוים של אנשים בזמן שהם מסתובבים ברחבי החדר. במידת הצורך, תנו הצעות לסוגים מסוימים של נושאים שאמורים להיות אסורים כדי לוודא שהבדיחות נשארות בגבול הטעם הטוב.

משחקי היכרות למבוגרים

משחקי היכרות למבוגרים הכוללים פעילות

תור – ערכו רשימה של שאלות שמתאימות למטרת הקבוצה שלכם ולאחר מכן בקשו מהחברים לעמוד בתור על סמך השאלה. לדוגמה, שאלה עשויה להיות לעמוד בשורה על סמך מידת הנוחות שלך עם טיפוס הרים, מרמת טירון מוחלטת ועד רמת מומחה.

ציטוטים – הכינו מראש מספיק זוגות של ציטוטים בהתאם למספר החברים בקבוצה, ותנו את הציטוט המפורסם לאדם אחד ואת שמו של האחראי לאמירתו לאדם אחר. לאחר מכן, בקשו מהחברים בקבוצה להסתובב ברחבי החדר ולשתף את מה שיש להם בזמן שהם מנסים להתאים את הדובר לציטוט.

האם אי פעם – עבור משחק ההיכרות הזה, הכינו רשימה של תכונות אישיות, הישגים או עובדות שיכולות להתייחס לפעילות או למטרה שלכם. בקשו מכל אדם להקיף את הדברים הנכונים לגביו, ואז ערבבו את הניירות והעבירו אותם בחזרה לכולם, כך שלכל אחד יהיה נייר שאינו שלו. לאחר מכן, אמרו, “עמוד אם יש לך…” והכניסו משהו מהרשימה. ככה, תלמדו כל כך הרבה אחד על השני מבלי שתצטרכו לשים את ה-“זרקור” על אנשים ספציפיים, מה שהופך את זה לשובר קרח מומלץ ונגיש מאוד לכל סוגי האישיות.

זוגות – רשמו חצי אחד של זוג פופולרי על תג שמי. זה יכול להיות זוג מפורסם או זיווגים נפוצים כמו חמאת בוטנים וריבה. לאחר מכן, כל אחד מהמשתתפים מקבל תג שמי המודבק לו על הגב כך שהוא לא יכול לראות אותו. כעת, על המשתתפים להסתובב בחדר ולשאול שאלות סגורות (של “כן” או “לא”) שיעזרו להם למצוא את בן הזוג שלהם. זוגות צריכים לשבת יחד ברגע שהם מוצאים זה את זה.

פאזל צוות – משחק היכרות שדורש קצת זמן והיערכות מוקדמת, אבל הוא בהחלט מהנה! חלקו את הקבוצה לקבוצות קטנות יותר ותנו לכל קבוצה פאזל או משחק לוח כלשהו. אבל, לפני כן, קחו כמה חלקים מכל משחק וערבבו אותם עם המשחק של קבוצה אחרת. ככל שהמשחק מתקדם, הקבוצות ילמדו שהם צריכות לתקשר עם הקבוצות האחרות כדי לקבל את החלקים החסרים. ניתן להפוך את זה למאתגר יותר על ידי מתן אפשרות לקבוצות לבצע סחר חליפין ולנהל משא ומתן כדי להשיג את החלקים שהם צריכים.

אבד בתרגום – בדומה למשחק הישן של “טלפון שבור”, זה עוד אחד מאותם משחקי היכרות שמראה כיצד אנשים שונים יכולים לפרש את אותה הודעה. בקשו מזוגות של שניים לשבת גב אל גב עם ציוד ציור פשוט, כגון נייר ועפרונות. לאחר מכן, אמרו לכל זוג מילה שמעלה תמונה, כאשר כל זוג מקבל תמונה אחרת. שניהם מציירים את מה שהם מדמיינים ואז הם משתפים כדי להשוות איך הם דומים ושונים במה שהם יצרו.

רשת חברתית – תנו לכל אדם פתק ובקשו ממנו לכתוב עובדות עבור רשימה של שאלות שנקבעו מראש, כגון היכן למד, היכן עבד בעבר, מה התואר שלו, תחביבים וכדומה. לאחר מכן, בקשו מכל אדם להניח א הפתק שלהם על פיסת נייר גדולה על הרצפה. כעת, כל הקבוצה עובדת יחד כדי לצייר קווים אל ומהפתקים השונים בעלי קווי דמיון, וליצור רשת חברתית ויזואלית של הקבוצה שלך.

ספיד דייט – במשחק המצחיק הזה, תעצבו חווית ספיד דייט עבור הקבוצה שלכם. הציבו שתי שורות של מושבים זה מול זה או סטים של שני כיסאות ברחבי החדר. בקשו מכולם לבחור מושב באופן אקראי ואז תגידו להם שיש להם 2 דקות לשאול אחד את השני שאלות לפני שהפעמון מצלצל וצד אחד עובר לכיסא חדש. לאחר מכן, לאחר הצלצול הבא, בקשו מהצד השני “לדלג” לכיסא הבא.

סינדרלה – שובר הקרח הבלתי נשכח הזה דורש מכל מי שנכנס להשאיר נעל אחת בסל. לאחר מכן, מחלקים את הנעליים השונות למשתתפים שונים והמשימה של כל אחד היא למצוא את הנעל שלהם ולפתוח בשיחה עם האדם שמחזיק אותה, בצורה שמזכירה את הסיפור הקלאסי.

10 דברים – בקשו מכולם למצוא עשרה דברים משותפים עם שאר המשתתפים בקבוצה. דברים פשוטים שיש לכל אדם אסורים (קרי “לכולנו יש עיניים”).

משחק היכרות ושבירת קרח

לסיכום

עם כל אחד מאותם משחקי היכרות שוברי הקרח הללו, הקבוצה שלכם תהיה בדרכה להתחבר ולהתגבש כצוות מלוכד יותר. אתם מוזמנים לחזור לרשימה הזו בכל פעם שתצטרכו לבנות מחדש את האחווה או לעודד התחברות של הקבוצה. רבים מהמשחקים האלה מצוינים גם לזמנים שבהם אתם צריך פעילות קטנה או משהו שיעזור לשלב חברים חדשים. תיהנו להכיר אחד את השני וליצור זיכרונות חדשים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *