זכוכית דקורטיבית היא יחסית מובנת מאליה. אחרי הכל, זה בדיוק זה: זכוכית שיש בה אלמנטים דקורטיביים. צירפנו בהמשך הפוסט הזה תמונות של כמה דוגמאות.
המוצר יכול לשרת מגוון פונקציות. בראש ובראשונה, הוא משמש כדי לשפר את האסתטיקה של החלל, בין אם זה עיצוב זכוכית בדלת החיצונית שלכם ובין אם זה בדלתות וארונות פנימיים, למשל במטבח. הזכוכית הזו יכולה גם לספק פרטיות, בהתאם לצורת השימוש בה והדוגמה. ומעבר לכל, זכוכית דקורטיבית (מה שנקרא פעם “זכוכיות סבתא”) יכולה להגיע בצורות רבות ושונות ויכולה להיווצר בשיטות ייצור שונות.
כדי להכיר את חומר הגלם טוב יותר, בואו נעבור תחילה על כמה סוגים של זכוכית דקורטיבית שאולי לא שמעתם עליהם. רובם יכולים לשמש ביישומי חלונות ודלתות, כמו גם שימושים אחרים למגורים.
זכוכיות דקורטיביות – על מה מדובר?
זכוכית המשמשת ליותר מסתם מטרה פונקציונלית – במיוחד אם היא נועדה להיות יפה או לשנות את מראה החלל שבו היא נמצאת – נקראת זכוכית דקורטיבית (המכונה גם זכוכית נוי). אחד השימושים הנפוצים והקלים לזיהוי בזכוכית כזו הוא עם זכוכית חלבית, צבעונית או בעלת מרקם (“זכוכית סבתא”) בדלתות, שניתן למצוא בבנייני מגורים כמו גם בבנייני משרדים. ויטראז’ הוא גם סוג של זכוכית דקורטיבית.
השימוש בזכוכית דקורטיבית יכול לנוע בין בדלתות (בעיקר דלתות מקלחת) ועד למדרגות ומעקות, שולחנות, מכשירים חשמל ואפילו קירות. ריהוט מזכוכית מסווג כזכוכית דקורטיבית, וכך גם מדפים ורצפות מזכוכית.
סוגי זכוכית דקורטיבית
להלן כמה מסוגי הזכוכית הדקורטיבית הפופולריים יותר, וכיצד הם מיוצרים:
זכוכית חלבית: זוהי זכוכית שמפיצה או מפזרת אור ובעלת מראה “חלבי”. ניתן לייצר אותה במגוון שיטות, לרבות תחריט בכימיקלים, התזת חול, שחיקה וחריטה. (הערה: התזת חול היא כאשר משתמשים באוויר במהירות גבוהה כדי לרסס זרם של חלקיקים על פני השטח כדי ליצור את האפקט הדקורטיבי). לרוב אליה מתכוונים כשמדברים על “זכוכיות סבתא”.
זכוכית חרוטה בלייזר: עם הסוג הזה של הזכוכית הדקורטיבית, ניתן לחרוט תמונה מסוימת על פני השטח באמצעות טכנולוגיית לייזר. שיטת תחריט זו מאפשרת חריטה מפורטת מאוד, וניתן להגיע לדוגמאות מרשימות ביותר.
זכוכית מעוצבת: בזכוכית מעוצבת, פני השטח מוטבעים בטקסטורה או בדוגמה בטמפרטורות גבוהות כשהן במצב גמיש.
זכוכית כסופה: לזכוכית כסופה יש טיפול שמבוצע בה על פני השטח ליצירת תכונה רפלקטיבית או שיקוף. נהוג למצוא אותה במכשירי חשמל, כמו מקררים.
ויטראז’: זה סוג זכוכית שמורכב בעצם מחתיכות זכוכית צבעוניות המשולבות ליצירת עיצובים מיוחדים, כמו אלה שרואים בחלונות של כנסיות בחו”ל או באהילים למיניהם.
זכוכית צבועה/צבועה לאחור: הכוונה למשטח זכוכית אטום המכוסה לחלוטין בציפוי, כגון סיליקון. ניתן להשיג אותו בצבעים אחידים ומתכתיים.
זכוכית מקורה: זכוכית סגורה משיגה את המראה שלה כאשר אמייל קרמי נורה על הזכוכית בטמפרטורות גבוהות במיוחד.
זכוכית דיגיטלית אמנותית: ניתן להדפיס תמונות דיגיטליות על זכוכית או על סרטים שמוחלים על הזכוכית.
זכוכית מתמזגת: זה סוג של זכוכית דקורטיבית שנוצר על ידי התכה של הזכוכית בכבשן וחיבור של שני סוגים/צבעים או יותר של זכוכית יחד.
זכוכית דקורטיבית עם למינציה: זו מורכבת משתי פיסות זכוכית או יותר המחוברות לשכבת ביניים מפלסטיק הנמצאת באמצע. שכבות ביניים עשויות להיות בצורות שקופות או אטומות, עם צבעים ועיצובים גרפיים.
המטרה של זכוכית דקורטיבית
זכוכית דקורטיבית היא הרבה יותר משדרוג יפה לבעלי בתים. היא גם יכול להגביר את הפרטיות תוך שהיא מאפשרת לאור טבעי לזרום לתוך בית המגורים. הזכוכית הזו מקשה, אבל לא חוסמת לגמרי, את האפשרות להבחין בבהירות מה נמצא בצד השני שלה. זה אחד מאותם שדרוגים קטנים שיכולים להגדיל את ערך המכירה העתידי של הבית, ולשפר את איכות החיים בו.
הזכוכית הזו פופולרית בעיקר בכניסות לבתים. טקסטורות זכוכית ועיצובים דקורטיביים המובנים בחלון ובדלתות יכולים לספק לדיירים קבלת פנים חמה ומזמינה לתוך הבית.
בשנים האחרונות, יצרני חלונות ודלתות העלו את הרמה של הזכוכית הדקורטיבית שכלולה במוצרים שלהם. ניתן לשלב את העיצובים האלו עם סגנונות מסוימים של מסגור וצבעי מסגרת שונים כדי להשיג את המראה רצוי. בין אם אתם מחפשים מראה קלאסי או עכשווי, סביר להניח שיש מוצר זכוכית דקורטיבי עבורכם.
לקריאה נוספת: איך צובעים פורמייקה בזמן קצר ובעלות נמוכה – מדריך מקיף
שמירה על ביצועים
נכון, אולי אתם מחליפים את זכוכית הדלת או חלון הבית הרגילה והשקופה שלכם במשהו אלגנטי יותר, אבל זה לא אומר שאתם צריכים להקריב את הביצועים התרמיים שסיפקו הדלתות והחלונות הישנים.
ניתן ליישם את סוגי הזכוכית הדקורטיביים השונים הללו ביחידת זכוכית בידודית כמו זו שהייתה לכם קודם לכן. ונהפוך הוא, סוגי זכוכית חלבית מסוימים אפילו עשויים לשפר עוד יותר את הביצועים ולמזער את ההשפעה של קרני UV.