כולנו נתקלנו בתחושת המועקה כאשר העט הכדורי האהוב עלינו מפסיק לכתוב. אנחנו מנסים כל שביכולתנו לתקן אותו, אבל אפילו השיטה העתיקה של לנסות ולקשקש איתו עוד קצת ועם יותר כוח לא מצליחה לעזור. אתם חושדים שעדיין אמור להיות דיו במחסנית. זה מוביל אותנו לשתי שאלות: למה העט לא עובד, ומה עוד אפשר לעשות כדי לתקן עט שלא כותב.
זה בדיוק הנושא של הפוסט הבא, בו נחקור את הסיבות השונות שבגללן עט כדורי יכול להפסיק לכתוב. לאחר מכן, נציע כמה טיפים וטריקים לפתרון הבעיה.
איך לתקן עט שלא כותב – סיבות ופתרונות
בואו נתחיל עם הבעיה הכי קלה לפתרון – אם מחסנית הדיו נראית ריקה (או כמעט ריקה), אז הגיע הזמן להחליף את המחסנית במילוי מתאים (או במקרה של עט חד פעמי – להיפרד). למרבה הצער, מכיוון שלרוב מחסניות הדיו של העטים הכדוריים יש גוף מתכת או גוף פלסטיק אטום, מפלס הדיו לא יהיה גלוי. אם אינכם בטוחים לגבי כמות הדיו בעט שלכם – אבל נראה לכם שהיא אינה ריקה – נסו את ההצעות הבאות.
1. בועת אוויר במחסנית הדיו
ראשית, ייתכן שיש בועת אוויר במחסנית הדיו. אם זה המקרה, תראו שיש רווח בדיו כאשר תוציא את המחסנית מגוף העט.
הפתרון – דחפו או הכו את קצה המחסנית על משטח קשיח, אך הקפידו לפקוח עין על הבועה. ברגע שהבועה נעלמת, הפסיקו להכות והחזירו את המחסנית לתוך העט. כמו כן, שימו לב שאם אתם מכים יותר מדי או חזק מדי, ייתכן שחלק מהדיו יישפך. באופן דומה, אם זה לא עובד, נסו לנער מעט את העט, מה שיעזור גם להסיר את בועת הדיו.
2. העט אוחסן בעמידה
סיבה נוספת מדוע עט כדורי עשוי שלא לכתוב היא משום שהוא מאוחסן עם הקצה זקוף. המנגנון הפיזי של עט כדורי דומה מאוד לזה של רולר בדאודורנט. בעיקרו של דבר, הוא משתמש בכדור ובשקע, שבהם כוח הכבידה פועל ככוח שדוחף דיו מהמחסנית אל הכדור, ומשם לדף. לכן, כאשר מאחסנים עט כדורי בשיפוע, כוח הכבידה עלול לדחוף את הדיו לכיוון ההפוך. הפתרון הפשוט לכך הוא פשוט לאחסן את העט עם הקצה כלפי מטה ולחכות עד שכוח המשיכה יעשה את הקסם שלו!
לעומת זאת, עט נובע (ולא כדורי), רצוי לאחסן זקוף – כשהראש שלו פונה כלפי מעלה – במיוחד אם הוא נישא בתיק.
3. סתימת דיו
אחת הבעיות הקשות יותר של עט כדורי היא כאשר הדיו סותם את הקצה. בניגוד לעטים פשוטים, עטים כדוריים משתמשים בדיו עבה יותר על בסיס שמן. מנגנון הכדור פועל כמכסה שמונע את ההתייבשות של הדיו, אך כאשר הוא נותר בחוץ, ללא שימוש לפרקי זמן ארוכים, הוא עלול להיסתם ולעצור את זרימת הדיו.
השיטה הראשונה כדי לפתוח עט כדורי סתום היא להפעיל יותר לחץ ולצייר שרבוטים וקווים אנכיים על פיסת נייר. אם השיטה הזו לא עובדת, אז טבלו את קצה העט בקצת טרפנטין (חומר להסרת צבע) – זה ימיס כל התייבשות או דיו שהתקשה על הקצה. אתם יכולים גם לנסות לנשוף לתוך הקצה הפתוח של מחסנית הדיו, מה שיכול לדחוף את הדיו קרוב יותר לכיוון הקצה. השיטה הזו, כמובן, עובדת רק אם למחסנית הדיו יש קצה פתוח (בחלק ממחסניות הדיו יש מכסה עליהן).
אם שרבוט וטבילה בחומר להסרת צבע בלא פותרים לחלוטין את הבעיה, אתם יכולים לנסות לחמם את קצה העט בעזרת מצית.
שיטה זו כוללת החזקת להבה של מצית ליד קצה העט. עשו זאת עד שהדיו יוכל לזרום והעט יוכל לכתוב. הגבילו את מגע החום לקצה בלבד, אחרת העט ייפגע. אם אין לכם מצית, ניתן לפעול באותו העיקרון בעזרת מים רותחים (טבלו בהן את קצה העט). בכל מקרה, אם אתם מנסים את השיטה, בדקו מדי פעם את הטמפרטורה של קצה העט עם האצבעות כדי לוודא שהוא לא חם מדי. לאחר מכן, הקישו קלות ובזהירות עם העט על משטח קשיח כדי לגרום לדיו לזרום.
4. הגברת החיכוך
אם העט שלכם עדיין לא עובד בשלב הזה, אנו מציעים להגביר את החיכוך של הכדורית בראש העט על מנת לנסות ולשחרר כל דיו תקוע. יש כמה דרכים לגשת לזה. האחת היא לכתוב על פיסת קרטון גסה. מכיוון שלקרטון יש מרקם יותר מחוספס מאשר לנייר, למשל, סביר להניח שהוא יוכל “לאחוז” בקצה העט טוב יותר ובכך לאפשר לכדורית הדיו לנוע בחופשיות על פני השטח. משטחים אחרים שבהם ניתן להשתמש מלבד קרטון הם גומי, כגון סוליית הנעל, או חתיכת בד מחוספסת.
זכרו: קל מאוד לאבד חלקים פנימיים של עט – במיוחד הקפיץ. היזהרו כשאתם מפרקים את העט שלכם, מכיוון שלא ניתן להשתמש ברוב העטים הכדוריים אם אין בהם את הקפיץ. לכן, כאשר אתם מרכיבים מחדש עט כדורי, ודאו שהכל נמצא במקום הנכון ושהקפיץ עדיין בתוך העט.
אם כל השיטות הללו של איך לתקן עט שלא כותב נכשלו – כנראה שפשוט הגיע הזמן להחליף עט. בסופו של יום, היו סבלניים עם העט שלכם. לפעמים זה אולי לא יעבוד כמו שאנחנו רוצים שזה יעבוד, אבל עם קצת שרבוט, הקשה, מסיר צבע, ואפילו קצת אש – העט הכדורי שלנו אמור לחזור לעבוד תוך זמן קצר.