אולי אתם נוסעים למשחק של הפועל ראשון לציון המקומית או אחת מקבוצות המרכז המתארחות בו (כמו סקציה נס ציונה) – יש דבר אחד בטוח: להגיע, למצוא חניה ולמצוא מה לעשות סביב אצטדיון ראשון לציון זה לא דבר פשוט. בפוסט של היום אנחנו הולכים לתאר את כל הדרכים בהן ניתן להגיע לאצטדיון ביום של משחק, איפה ניתן למצוא חניה, מה יש לאכול בסביבה ועוד כמה טיפים ששווה לדעת.
האצטדיון הוקם בשנת 1993 והחליף את “מגרש הפחים”, אצטדיונה הקודם של הפועל ראשון לציון. הוא ממוקם במערב ראשון לציון, בסמוך לסופרלנד ולמתחם יס פלאנט, מה שנתן לו את הכינוי הנפוץ “אצטדיון הסופרלנד”. בשנת 2003 שונה שם האצטדיון ל”אצטדיון הברפלד” על שם חיים הברפלד, לשעבר מזכ”ל ההסתדרות ויושב ראש התאחדות הכדורגל הישראלית. האצטדיון מכיל 6,000 מקומות ישיבה בשני יציעים.
מבנה אצטדיון ראשון לציון
באצטדיון 6,000 מקומות והוא בנוי משני יציעים, מערבי ומזרחי אשר מכילים 3,000 מקומות כל אחד.
בחלק המערבי 3 שערים:
- שער 1 – מכיל 1,350 מושבים ומשמש את אוהדי הפועל ראשון לציון.
- שער 2 – מכיל 300 מושבים ביציע כבוד (“שער הזהב”).
- שער 3 – מכיל 1,350 מושבים ומשמש את אוהדי קבוצת החוץ.
בחלק המזרחי שני שערים נוספים:
- שער 4 – מכיל 1,500 מושבים.
- שער 5 – מכיל 1,500 מושבים.
בסמוך לאצטדיון נמצא מתחם האימונים של הפועל ראשון לציון. עובדה מעניינת: משטחי הדשא במתחם מושקים במי ביוב ממוחזרים מהשפד”ן.
בדצמבר 2007 נחנך בכניסה הראשית לאצטדיון תבליט של השוער הישראלי האגדי יעקב חודורוב ז”ל ששיחק בעבר בפועל ראשון לציון.
הגעה וחניה באצטדיון
למגיעים ברכב, נוסעים באיילון דרום לכיוון קיבוץ גלויות ופונים שמאלה אל חולון בת-ים. ממשיכים ישר ולאחר שעוברים את כל הפניות המובילות לחולון-בת ים, יורדים במחלף רבין. לאחר כ-500 מטרים פונים שמאלה לאצטדיון וחונים. לרוב זה יחסית פשוט למצוא חניה במקום, לאור המתקנים הרבים הנמצאים באזור (סופרלנד, יס פלאנט).
הקווים הבאים עוברים ליד אצטדיון הברפלד:
אוטובוס –
- 11
- 18א
- 200
רכבת ישראל –
- הרצליה – אשקלון
- הרצליה – רשל”צ משה דיין
התחנות הקרובות לאצטדיון ראשון לציון הן: יוסף טומי לפיד/דרך ההצלחה; חונים נוסעים ראשון לציון/יוסף טומי לפיד; יצחק רבין/חיים ברלב; מתחם יס פלאנט; רכבת ראשון לציון משה דיין.
עוד אצטדיונים בארץ שסקרנו: בלומפילד | המושבה | טוטו טרנר | נתניה | טדי | נוף הגליל
לסיכום
היתרון הגדול של אצטדיון הברפלד הוא העובדה שהוא לרוב לא עמוס במיוחד, והעובדה שהוא נמצא באזור עתיר חניה.
כמו לכל מקום אחר בארץ, אנחנו ממליצים לנסות ולהגיע בתחבורה ציבורית. לבאים ברכב, קחו בחשבון שאין הרבה מה לעשות ובימים של משחק גדול התנועה למקום הולכת להיות עמוסה – מומלץ לתכנן את זמני היציאה שלכם מבעוד מועד, לנסות להתארגן על רכב מלא (ובכך לחסוך רכבים) ולשקול טוב טוב איפה אתם חונים כדי לא להיתקע בפקקים של היציאה.