אצטדיון נתניה: דרכי הגעה, חניה, אוכל ותחבורה ציבורית

אצטדיון נתניה

אולי אתם נוסעים למשחק של מכבי נתניה, נבחרת הנוער או אפילו נבחרת ישראל הבוגרת – אבל דבר אחד בטוח: להגיע ולמצוא חניה ליד אצטדיון נתניה זה לא דבר פשוט. בפוסט של היום אנחנו הולכים לתאר את כל הדרכים בהן ניתן להגיע לאצטדיון ביום של משחק, איפה ניתן למצוא חניה, מה יש לאכול בסביבה ועוד כמה טיפים ששווה לדעת.

האצטדיון, אשר נחנך בסוף שנת 2012, נבנה בעלות של כ-250 מיליון שקלים ומכיל 13,610 מקומות ישיבה. הוא משמש כאצטדיון הביתי של מכבי נתניה (החליף את אצטדיון “הקופסה” המיתולוגי), אך לעיתים מארח גם את משחקי נבחרת ישראל הבוגרת. מאז 2021 הוא מוגדר כמגרשה הביתי של נבחרת הנוער.

מבנה אצטדיון נתניה

מתחם אצטדיון נתניה משתרע על שטח של 163 דונם, בעוד האצטדיון עצמו משתרע על פני שטח של 82 דונם. האצטדיון מכיל שני יציעים, מזרחי ומערבי, כאשר כל אחד מהם מכיל קרוב ל-7,000 מקומות ישיבה – ובסך הכול, אצטדיון נתניה כולל כיום כ-13,610 מקומות ישיבה.

האצטדיון הוא מבנה אובלי הסגור מכל צדדיו וממוקם כך שציר האורך שלו הינו מצפון לדרום. גולת הכותרת של האצטדיון היא  ה-“גג המרחף”- גג שתוכנן ללא עמודי ביניים בחזית המושבים אשר נתמך על ידי שני מגדלים שמוקמו בקצות היציעים. הוא מוחזק על ידי שתי קורות מתכת בצורת קשת, התומכות בקורות הנושאות את קירוי המושבים, והפכו להיות סימן ההיכר של האצטדיון.

התכנון המיוחד הזה והעובדה שאין עמודי תמיכה בגג נועדו על מנת ליצור מצב בו כל צופה זוכה ליהנות מקווי ראייה אופטימליים מכל נקודה ביציע, כאשר מערכת המעברים והכניסות לקהל תוכננו באופן המאפשר חווית צפייה איכותית, נוחה ומהנה.

בעתיד ניתן יהיה להרחיב את האצטדיון כך שיכיל כ-24,000 מקומות ישיבה, וזאת על ידי הוספת יציעים מאחורי שני השערים.

אצטדיון נתניה מהאוויר
האצטדיון מהאוויר

האצטדיון משתרע על פני כ-60 דונם (6000 מ”ר מתוכם מיועדים למסחר ותעסוקה). באצטדיון 17 תאי צפייה מהודרים ו-17 מזנונים מרווחים, יציע תקשורת, יציע כבוד ו-36 תאי צפייה – והוא נבנה על פי תקנים אירופיים ועל כן יכול לארח משחקים בינלאומיים.

מערכת התאורה במתחם האצטדיון הינה מערכת התאורה הגדולה ביותר המותקנת בישראל ומהגדולות בעולם. המערכת המשוכללת מורכבת מ-496 גופי תאורת LED ממוחשבים בעלי אפשרות החלפת גוון. עם זאת, צריכת החשמל הינה מזערית ושקולה לצריכת החשמל של 4 מכונות כביסה בלבד.

בנוסף תוכנן האצטדיון לשמש כמרכז פנאי, תרבות ואירועים המסוגל לאכלס אלפי צופים עבור ימי עיון, כנסים ומפגשים על בסיס חברתי.

חניה מומלצת באצטדיון נתניה

נתחיל בהצהרה כללית – אין בעיית חניה ליד אצטדיון נתניה. האצטדיון מוקף במגרשי חניה (של האצטדיון עצמו) המסוגלים להכיל אלפי כלי רכב, וצמוד לו נמצא מתחם קניות המכיל סופר גדול של רמי לוי ועוד לא מעט חניות, ומעבר לכביש מתחם “סינמה סיטי” עם המון חניות גם כן. הבעיה היא אחרת: תהליך הכניסה והיציאה מאותם מגרשי חניה.

רובם מתנקזים לאותה דרך גישה, המובילה לאותו מחלף המתחבר לכביש החוף, ולכן אם אתם חונים באחד מהם – קחו בחשבון שהולכים להיות לכם פקקים ביציאה. מי שמנוסה קצת עם משחקי כדורגל מכיר את התרגולת: לפעמים עדיף לחנות רחוק יותר וללכת קצת ברגל מאשר לחנות קרוב למתחם האצטדיון ואז להיתקע בפקקים אל תוך הלילה.

יודעי דבר ממליצים להתפשר ולנסות לחנות במה שמסומן באפליקציות הניווט כ-“גשר השלום”. כשבאים מכביש החוף ופונים לכיוון הגשר מגיעים לצומת בה פונים שמאלה לכיוון האצטדיון, אך במקום הפנייה שמאלה יש להמשיך ישר ולעלות ימינה לחניון עפר. מדובר על כ-10 דקות הליכה מהאצטדיון שחוסכות את רוב הבלגן ביציאה.

מהצד השני של גשר השרון (זה שצמוד לאצטדיון). מעט צפונה מהצומת, ניתן למצוא חניה בשכונה – ויש גם חניון עפר די מול הגשר.

הגעה ברכב

כאמור ​מיקומו האסטרטגי של אצטדיון נתניה, בסמוך לכביש 2 ממזרח ומסילת הרכבת הצפונית החולפת במערב, הופכים אותו לנגיש במיוחד עבור קהל האוהדים והמבקרים מכל רחבי הארץ. לבאים מכביש החוף, יש לעלות במחלף “נתניה – ספיר” ולהמשיך ימינה לכיוון מזרח, ומשם שמאלה בפניה הראשונה לרחוב הגביש. בכיכר בקצה הרחוב ניתן לפנות לכל אחד מהכיוונים ולהקיף את הבלוק עד לאצטדיון בצידו השני. לחילופין, ניתן להמשיך צפונה עם המחלף לנתיב המשתלב ימינה ונכנס ישירות למתחם החניה של סינמה סיטי.

ההגעה למקום באמת פשוטה, אך עשויה להיות פקוקה בימים של משחק ולכן אנו ממליצים להגיע מוקדם, ולנסות למלא את הרכב באנשים (ובכך לחסוך מספר רכבים).

תחבורה ציבורית

למי שמעדיף שלא לשבור את הראש עם חניה, תחבורה ציבורית היא אופציה לא רעה. האצטדיון  נבנה במיקום יחסית נגיש לעורקי תחבורה, ועל כן בהחלט ניתן להגיע אליו באמצעות אוטובוסים או רכבת. מצד שני, קצת מאכזב שלמרות המיקום הנפלא והמרשים (ממש על כביש החוף), התחבורה הציבורית אל האצטדיון קצת לוקה בחסר, ותחנת הרכבת יחסית רחוקה.

  • אוטובוסים: קווים 606, 610, 65, 67
  • באמצעות רכבת: ירידה בתחנת “רכבת נתניה – ספיר”, הנמצאת במרחק הליכה של 15-20 דקות מאצטדיון נתניה. יוצאים מהתחנה, פונים ימינה לשדרות גיבורי ישראל וממשיכים ברגל ישר עד לאצטדיון.

אצטדיון נתניה
אצטדיון נתניה מבפנים

עוד אצטדיונים בארץ שסקרנו: בלומפילד | סמי עופר | טוטו טרנר | אצטדיון טדי

מה אוכלים ליד אצטדיון נתניה?

נתחיל במחמאה – המזנון הפנימי שבתוך האצטדיון הוא בהחלט אחד הטובים שיצא לנו לראות באצטדיוני ישראל. המבחר רב – החל מבורקסים, פיצות אישיות, בייגלה ושאר מאפים שנאפים במקום ונותנים הרגשה של טריות – והמקום מרווח ונעים. המחיר הוא כמובן מופקע, כמו בכל אצטדיון אחר בארץ.

ומה מחוץ לאצטדיון?

גם פה, היינו נותנים ציון מעל הממוצע. לא רחוק מהאצטדיון יש מתחם סינמה סיטי המכיל לא מעט מסעדות (עד העצם, נתחים, גלידה גולדה כמובן), ולצדו, ברחוב המוביל לאצטדיון, יש סניפים של פיאנו פיאנו (איטלקי), שגב אקספרס, חומוס אליהו, שווארמה נחמדה ועוד.

הכול במרחק הליכה מהאצטדיון, ואם אתם באים מכיוון תחנת הרכבת אתם גם ככה הולכים לעבור דרך המקום.

לסיכום

למרות שאצטדיון נתניה בנוי בסך הכל קרוב לכמה אופציות טובות של תחבורה ציבורית (בעיקר רכבת), אין הרבה מה לעשות ובימים של משחק גדול התנועה אליו הולכת להיות עמוסה. מומלץ לתכנן את זמני היציאה שלכם מבעוד מועד, ולנסות להתארגן על רכב מלא.

בסופו של דבר בכל הנוגע לחניה ליד אצטדיון נתניה יש לנו שני חוקים. הראשון – ככל שמגיעים יותר מוקדם, כך ניתן להחנות קרוב יותר (כמו שפירטנו). החוק השני, מנגד, הוא שמי שחונה יותר קרוב לאצטדיון לרוב נתקע בפקק ביציאה. נסו למצוא את האיזון הנכון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *