היום אני רוצה לדבר על ספרים קוליים, ויותר ספציפית: איפה אפשר למצוא אותם בחינם, כולל גרסאות אודיובוק בעברית.
אני גיליתי את האודיובוקס בזמן שלמדתי באוניברסיטה. הייתה לי הליכה של כ-20 דקות מהבית לקמפוס, אותה עשיתי כמעט כל יום, והחלטתי שאנצל את הזמן על מנת לשמוע ספרים קוליים. הרי בסופו של דבר, 20 דקות לכל כיוון כפול חמישה ימים בשבוע, זה משהו כמו 200 שעות “מבוזבזות”, ואם עושים את המכפלות לסמסטר שלם מגלים פוטנציאל זמן עצום.
אני החלטתי לנצל את הזמן כדי להקשיב לספרי פנטזיה בעיקר, קצת להתרענן משגרת הלימודים של היום-יום. אבל עם הזמן הפכתי למומחה בתחום, ולמדתי את כל הטריקים איך להתארגן על האודיובוקס הכי שווים (גם בעברית), בלי להשקיע כסף. סטונדנט, בכל זאת.
מה זה אודיובוקס / ספרים קוליים?
כשמם כן הם, ספרים קוליים הם פשוט הקלטות של ספרים. היתרון הגדול של אודיובוק (לפחות מבחינתי) זו העובדה שאפשר להקשיב לו בזמן ביצוע פעולות נוספות כמו נהיגה, הליכה לקמפוס כאמור או ניקיון הבית. בדומה לפודקאסטים (שהפכו לתופעה ענקית), הם מאפשרים ניצול זמן מיטבי, ולכן הפכו להצלחה גדולה.
עד כמה גדולה? לפחות לפי הנתונים, אודיובוקס הם פלח השוק בעל שיעור הצמיחה הגבוהה ביותר בתעשיית המו”לות הדיגיטלית. על פי ויקיפדיה, בשנת 2017 נמכרו בארה”ב ספרים קוליים בסכום של 2.5 מיליארד דולר. על פי נתונים שהם מצאו, 26% מהאנשים הקשיבו לאודיובוק (ויותר מ-50% מהאנשים מתחת לגיל 35) – וזה רק מוכיח כמה הפתרון הזה בהחלט נוח.
ההקלטה של הספר נעשית בדרך כלל על ידי שחקן או מדבב מקצוען בעל קול ברור ונעים לשמיעה. בגרסת האודיובוק בעברית למשל, ניתן למצוא את נתן דטנר מקריא את חוות החיות של ג’ורג’ אורוול, או את אברי גלעד מקריא את מדריך הטרמפיסט לגלקסיה.
אוקיי, השתכנעתי. עכשיו מה לגבי החינם שהבטחת?
הורדת ספרים קוליים בחינם
ישנן המון מקורות שמאפשרים להוריד ספרים קוליים בחינם, לצערי רובם באנגלית (ובאופן כללי שוק ספרי האודיו בארץ הוא לא מפותח כמו זה העולמי) – אבל בהמשך אגיע גם לזה. המקורות הם:
- Open Culture – אתר המכיל מעל אלף אודיובוקס בחינם, בעיקר קלאסיקות. מושלם למי שרוצה להשלים פערים עם ספרי מופת ולא נרתע מהאנגלית.
- פרוייקט גוטנברג – לא מעט אנשים מכירים את הפרוייקט החינמי הענקי הזה שמציע המון e-books, אבל מסתבר שיש לו מחלקה שלמה של ספרים קוליים, והכל בחינם.
- LibriVox – פרוייקט בו מתנדבים מקריאים ספרים עם מעל 7,000 כותרים, האיכות לא ברמה של שחקנים מקצועיים אבל בהחלט סבירה.
- LoyalBooks – עוד מקור חינמי לאודיו בוקס, בעיקר קלאסיקות.
- STORYNORY – למי שמחפש ספרים קוליים לילדים, זה המקום.
כל המקורות האלו הם מצויינים ובמידה וסיפורת קלאסית או ילדים זה מה שאתם מחפשים, ואין לכם בעיה לשמוע את הספרים באנגלית. אבל במידה ובא לכם לשמוע אודיובוק בעברית, או ליהנות ממגוון ספרים מודרני יותר (הכולל ספרי פיננסים, עסקים, עזרה עצמית וכדומה) – אתם צריכים להכיר את Audible.
על Audible
Audible הוא המפיק והספק הגדול בעולם של ספרים קוליים ומדוברים, עם מיליוני מאזינים יומיים וקטלוג אינסופי של אודיובוקס (אפילו בעברית!). השירות והמגוון שלהם היו כל כך מוצלחים שהם נקנו על ידי אמזון הגדולה, ששילבה אותם יחד עם עסקי הספרים שלה ליצירת ענקית תוכן.
למה זה טוב עבורנו? כי מאז הרכישה ע”י אמזון, Audible מאפשרים להצטרף לתקופת ניסיון של 30 יום, בחינם.
במהלך 30 הימים האלו אפשר לבדוק את השירות שלהם ולהינות מכמה ספרים שרק תרצו, וזו אחלה דרך לנסות את השירות ולהעמיס ספרים קוליים למאגר שלכם.
(לאחר הכניסה צריך ללחוץ על “Try Free Plus”)
ואגב, זה לא תקין ואנחנו לא ממליצים כמובן, אבל למי שלא מספיקים 30 הימים האלו, תמיד אפשר להוריד את הספרים למחשב ולשמוע אותם גם אחרי תקופת הניסיון. הנה מדריך.