משחק השעון (לפעמים נקרא “שעון פגישות”) היא פעילות קבוצתית המשמשת להיכרות והעמקת ההיכרות בין חברי הקבוצה. בפוסט הקצר של היום נלמד איך משחקים השעון, ניתן כמה דוגמאות לרעיונות ל-“נושאי פגישות” עבור המשחק.
- מטרת הפעילות: היכרות ו-“שבירת קרח”.
- מס משתתפים : עד 20.
- אמצעים דרושים : עותקים של דף השעון כמספר המשתתפים וכלי כתיבה.
- הכנות מקדימות: צילום עותקים של השעון כמספר המשתתפים.
- משך הפעילות: כשעה, תלוי בגודל הקבוצה.
איך משחקים את “משחק השעון”
שעון פגישות היא פעילות המחזקת את השיח בין המשתתפים. כל משתתף מקבל דף עם שעון, וצריך לקבוע לעצמו פגישות עם משתתפים אחרים (עליהם לוודא שהשעה פנויה אצל שני המשתתפים ולרשום את שמם לצד השעה המתאימה על השעון).
לאחר שהמשתתפים קבעו את הפגישות, המנחה מכריז על השעה ועל נושא הפגישה. לדוגמא: “השעה 6”. זה אומר שכל זוג משתתפים שקבע לעצמם פגישה בשעה 6 צריכים להיפגש. לכל זוג משתתפים יינתנו בין 2 ל-3 דקות לדבר על הנושא הנבחר.
נושאים אפשריים לפגישה:
- הדבר הכי פרוע שעשית בחייך
- הדבר שאתה הכי אוהב
- הדבר שאתה הכי שונא
- נקודת ציון משמעותית בחייך
- למה בחרת להיות…
- אם לא היית כאן היום איפה היית רוצה להיות
- שלושה דברים שהיית לוקח לאי בודד
וכדומה – כל נושא מתאים בהתאם לדמיון.
כך חוזרים על התהליך שלוש או ארבעה פעמים ומקיימים פגישות נוספות (בשעות שונות). לאחר מכן הקבוצה חוזרת למליאה, ופה יש שתי אופציות: כל משתתף מספר משהו אחד מעניין שהוא למד על מישהו בחדר, או שעוברים הפוך, ובעצם כל אחד מהאנשים שנפגש עם המשתתף מספר עליו משהו שהוא למד עליו.
טיפים לפעילות
מומלץ להגדיר מראש את זמן הפגישות, ואולי להשתמש בשעון פומבי כלשהו שסופר אחורה. ברגע שהמשתתפים יודעים שזה משך הזמן שעליהם לדבר, במידה והם מסיימים בפחות זמן הם יצטרכו להתאמץ ולהמשיך לנסות לפתח את השיח.
אם מדובר בקבוצה של משתתפים צעירים במיוחד, אולי כדאי לבקש מהם לספר אחד על השני בסיומו של כל סבב פגישות ולא רק בסוף. זה יגרום להם להיות דרוכים יותר ולהקשיב אחד לשני.
במידה ולא רוצים להשתמש באופציה של “שעון”, ניתן לחלק את הקבוצה לשני מעגלים, פנימי וחיצוני, כשהם יושבים זה כלפי זה. בכל סבב המעגל הפנימי זז מקום אחד, מה שחוסך את השלב של קביעת הפגישות.
וזהו. המשחק מומלץ כשנפגשים עם קבוצה חדשה או כשהקבוצה חוזרת מהפוגה ממושכת (חופש ארוך למשל).
רוצים עוד קצת משחקים קבוצתיים? הנה כמה דוגמאות: