אצטדיון גרין (נוף הגליל): הגעה, חניה ומה שחשוב לדעת

אצטדיון גרין

אולי אתם נוסעים למשחק של הפועל נוף הגליל או אחת מקבוצות הצפון המתארחות בו – דבר אחד בטוח: להגיע, למצוא חניה ולהכיר את סביבת אצטדיון גרין בנוף הגליל זה לא דבר פשוט. בפוסט של היום אנחנו הולכים לתאר את כל הדרכים בהן ניתן להגיע לאצטדיון ביום של משחק, איפה ניתן למצוא חניה, מה יש לאכול בסביבה ועוד כמה טיפים ששווה לדעת.

אצטדיון גרין הוקם כבר בשנת 1965 ומשמש כמגרשה הביתי של קבוצת הכדורגל הפועל נוף הגליל. האצטדיון עצמו מכיל 5,200 מקומות ישיבה הנפרשים על פני 3 יציעים.

מאז השיפוץ האחרון שהוא עבר בשנת 2004 – עת הפועל נצרת עילית (בשמה הקודם של העיר) שיחקה בליגת העל – שימש האצטדיון כמגרש זמני עבור קבוצות צפוניות שונות שהאצטדיונים הביתיים שלהן לא עמדו בתקנים: בין 2009–2011 אירח האצטדיון את משחקי הבית של הפועל עכו, עד להשלמת בנייתו של אצטדיונה החדש. בעונת 2013/2014 אצטדיון גרין אירח את משחקי הפועל עפולה בזמן שהאצטדיון שלה עבר הרחבה, ובעונת 2014/2015 אירח את משחקי עירוני טבריה, לאחר שהאצטדיון הביתי שלה לא עמד בסטנדרטים של הליגה הלאומית.

מבנה אצטדיון גרין

למרות מספר שיפוצים שהוא עבר, אצטדיון גרין הוא אחד הוותיקים בארץ. כמו שציינו, הוא הוקם כבר בשנת 1965 לאחר גיוס כספים שנערך בארה”ב (ע”י ג’ורג’ מיני, יושב ראש האיגודים המקצועיים בארצות הברית, שתרם את הכסף לאחר ביקור שערך בנצרת עילית). על שמו, “אצטדיון ג’ורג’ מיני” הוקם ובו יציע מרכזי אחד מצדו המזרחי, עם 3,000 מקומות ישיבה ו-12,000 מקומות עמידה.

בשנת 2004, שופץ האצטדיון בעזרת תרומת משפחת “גרין” ומאז הוא נקרא על שמם. במסגרת השיפוץ הוקמו הטריבונה המזרחית הנוכחית במקום היציע המזרחי הישן והטריבונה המערבית, מה שהגדיל את תכולתו של האצטדיון לכ-4,000 מקומות.

במאי 2019, לקראת שאיפה לראות את עליית הקבוצה המקומית לליגת העל, עבר האצטדיון סבב שיפוצים נוסף במטרה להרחיב אותו ולהעמידו בדרישות הליגה. השיפוץ כלל תוספת של יציע נוסף (צפוני) המכיל כ-1,100 צופים ושדרוג היציע המערבי עם חדרי הלבשה חדשים, מזנונים, שירותים לקהל, יציע כבוד במרפסת תחת תא השידור עם כ-100 מקומות ועמדת שידור חדשה.

לאחר סיום השיפוץ, האצטדיון קיבל  אישור רשמי לשמש עבור משחקי ליגת העל ואירוח נבחרות מחו”ל. זהו האצטדיון הרביעי בצפון שזוכה לאישור (שלושת הערים הנוספות בהן מתקן ברמה הנדרשת למשחקי ליגת העל הן קריית שמונה, עכו ואצטדיון סמי עופר בחיפה).

חווית הכניסה לאצטדיון היא בסך הכל נעימה ונוחה למול אצטדיונים אחרים בארץ – אין מה לעשות, העובדה שאין כל כך הרבה קהל במשחקים המקומיים עוזרת למניעת העומס. כנ”ל לגבי השירותים: בכל יציע יש מספר מספק של תאי שירותים (לשני המינים), ולמרות שהם נמצאים בתוך מכולות הם נקיים ונעימים לשימוש.

נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, מסיירים בנוף הגליל
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, סיירו בנוף הגליל והצטלמו עם הקבוצה באוקטובר 2021.

חניה באצטדיון גרין

כמו שאמרנו, האצטדיון לא תוכנן בציפייה לקהל גדול במיוחד, ובהתאם אין בו הרבה חניות ייעודיות לאצטדיון עצמו והוא חולק מגרש חניה עם מרכז הספורט הצמוד (חפשו ב-Waze: “קאנטרי נוף הגליל”). במידה ואתם מגיעים למקום לקראת משחק מבוקש, קחו בחשבון שלא פשוט למצוא פה חנייה ולכן רצוי להגיע מוקדם. האופציה הבאה היא לחפש חניה ברחובות הסמוכים (יש הרבה חניות בכחול לבן), אבל סביר להניח שחלקן יצריכו לא מעט הליכה מהרכב לאצטדיון עצמו.

אוכל באצטדיון

כאמור אצטדיון גרין מורכב משלושה יציעים נפרדים, ובהתאם יש מזנון שונה – ויחיד – בכל יציע. העובדה שיש מזנון אחד בלבד עבור יציע שלם יוצרת תורים ארוכים בזמני העומס (בעת הירידה למחצית, למשל), ולכן רצוי “לגנוב” כמה דקות ולהגיע לפני שעת השיא.

ואחרי שהגעתם, אל תתכננו ליפול מהרגליים. ההיצע במזנון הוא די סטנדרטי: חטיפים, פיצוחים, שתייה קלה וגולת הכותרת – נקניקייה בלחמנייה. הנקניקייה זולה יחסית לאצטדיונים בארץ, ובמחיר של 15 ש”ח תוכלו לקבל נקניקייה חמה עם רטבים וכרוב ללא הגבלה שאתם יכולים להעמיס בעצמכם בעמדה ליד המזנון.

לפי דיווחים שקיבלנו הם לא מקבלים אשראי – זה קצת מיושן לדעתנו ואנחנו מניחים (ומקווים) שייפתר במהרה – אבל קחו בחשבון.

אם לא בא לכם להוציא כסף אתם לא הולכים להתייבש – בכל יציע יש קולר עם מים קרים.

עוד אצטדיונים בארץ שסקרנו: בלומפילד  |  המושבה |  טוטו טרנר | נתניה טדי

לסיכום

היתרון הגדול של אצטדיון גרין בנוף הגליל הוא העובדה שהוא לרוב לא עמוס במיוחד. מצד שני, בימים בהם הוא כן עמוס, הוא לא הכי ערוך לסיטואציה.

לבאים ברכב, כמו בשאר האצטדיונים בארץ, קחו בחשבון שאין הרבה מה לעשות ובימים של משחק גדול התנועה למקום הולכת להיות עמוסה – מומלץ לתכנן את זמני היציאה שלכם מבעוד מועד, לנסות להתארגן על רכב מלא (ובכך לחסוך רכבים) ולשקול טוב טוב איפה אתם חונים כדי לא להיתקע בפקקים של היציאה.

One Comment on “אצטדיון גרין (נוף הגליל): הגעה, חניה ומה שחשוב לדעת”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *