משחקי מעגל קבוצתיים: המלצות וטיפים להעברה מוצלחת

משחקי מעגל

משחקי מעגל הם משחקים קבוצתיים, שכשמן כן הם, מבוססים על ישיבה (או עמידה) של השחקנים במעגל ונפוצים בתנועות נוער, הפעלת קבוצות ופעילות חינוך – ומטרתם היא לעורר עניין, היכרות – ופשוט כיף. היום, אנו ניתן כמה דוגמאות למשחקי מעגל מומלצים, נלמד איך משחקים וניתן כמה טיפים למעבירי המשחק (המדריכים, מורים או סתם מי שלקח על עצמו את האחריות).

נתחיל עם כמה הצעות למשחקים מומלצים.

משחקי מעגל מומלצים

הנה כמה משחקים שאנחנו אוהבים:

ארנבת שחורה

הקבוצה יושבת במעגל כאשר כל החניכים מורידים את הראש כלפי מטה. חניך אחד עובר מסביב למעגל – מאחורי חברי הקבוצה – ומחלק “תארים” – ארנבת צהובה, ארנבת ירוקה, ארנבת כחולה וכד’. החניך שלו הוא יאמר את הביטוי “ארנבת שחורה” צריך לקום ולרדוף אחריו, ומטרתו של החניך הראשון היא לתפוס את המקום שהתפנה במעגל.

אם הוא הצליח לתפוס אותו לפני שהחניך התיישב במקומו במעגל, החניך שנתפס נכנס לתוך המעגל. (אפשר לשחק את המשחק בווריאציות שונות: “גיבור פחדן, גיבור, עצלן, גיבור עייף… גיבור על”).

מסביב לעולם

הקבוצה יושבת במעגל וחניך אחד עומד מחוץ למעגל, מאחורי חניך אחר שיושב. שני החניכים (העומד והיושב) מקבלים מהמנחה שאלה שהתשובה לה היא בת מילה אחת (אותה יש להתאים לגיל החניכים כמובן – חניכים צעירים במיוחד נשאל למשל “מה הצבע של תפוז”, וחניכים בוגרים יותר אפשר לשאול משהו בסגנון “מה הם ראשי התיבות על סביבון“).

במידה והעומד ענה ראשון הוא נעמד מאחורי החניך הבא במעגל ושוב השנים נשאלים שאלה. במידה והחניך היושב ענה ראשון החניכים מחליפים מקומות – הוא הופך לעומד ועובר לעמוד מאחורי החניך הבא במעגל. מטרתו של כל חניך להגיע “מסביב לעולם” ולהשלים את הסיבוב סביב כל המעגל, עד שיחזור לשבת במקומו המקורי.

פיו פיו

החניכים יושבים במעגל, ובהתאם לקצב קבוע של שתי תפיחות על הברכיים ובחירה של אחד המצבים כל חניך מבצע אחת משלוש תנועות. במשחק 3 מצבים:

  • טעינה: שליפת שני האגודלים אל מאחורי הכתפיים, לטעינת הנשק.
  • הגנה: הצלבת הידיים על החזה לשם הגנה.
  • ירייה: הושטת האקדח (האצבע השלופה) קדימה לעבר אחד המשתתפים.

אם משתתף נורה בלי שהיה מוגן (לא עשה את תנועת ה-“הגנה”), הוא פסול ויוצא מהמשחק. כאשר יש את הסייגים הבאים:

  • אין לירות בלי לבצע קודם טעינה.
  • אין לבחור בהגנה יותר מפעמיים רצופות.

כאשר נותרים שני משתתפים, הם עורכים בינהם קרב יריות בסגנון המערב הפרוע: הם פוסעים גב אל גב 25 צעדים, מסתובבים ויורים אחד בשני תוך אמירת “פיו פיו”. זה שמצליח להגיד “פיו פיו” במשך הזמן הארוך ביותר, בלי לשאוף אויר או להפסיק, הוא המנצח במשחק.

שש-בש סיני

שש בש סיני הוא משחק מעגל חמוד בו מניחים במרכז המעגל קופסת שוקולד, סכין ומזלג, ומעבירים קוביית משחק בין החניכים. כל אחד מהם זורק את הקובייה בתורו, כאשר מי שיצא לו 6 נכנס אל תוך מרכז המעגל וצריך לאכול את השוקולד עם סכין ומזלג. בזמן שהוא מנסה, הקבוצה ממשיכה להעביר את הקובייה ולהחליף את החניך שבאמצע בכל פעם שלמישהו יוצא 6. המנצח הוא זה שאוכל את הקובייה האחרונה של השוקולד.

פרה חולבת

מושיבים את החניכים במעגל כאשר כל אחד שולח את יד שמאל עם אגודל כלפי מעלה אל החניך היושב משמאלו, וביד ימין יוצר “טבעת” בעזרת האצבעות, בה נכנסת האגודל של היושב מימין. כעת, מי שמעביר את הפעילות מתחיל לספר סיפור – וקובע מראש מילה מסוימת שכאשר היא נאמרת כולם מהדקים את יד ימין בניסיון לתפוס את האגודל של השכן שלהם, ובו בזמן חומקים עם האגודל שלהם ע”מ לא להיתפס.

משחקי מעגל קבוצתיים

הצעות נוספות: למדו על עוד כמה משחקי חוקיות

טיפים להעברה מוצלח של משחקי מעגל

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע מוכנים למשחק וישפרו את החוויה עבור המשחקים:

בחירת המשחק המתאים – נסו להתאים את המשחק לאופי הקבוצה שלכם (גיל, מספר החניכים, מספר בנים/בנות, מצב רוח וכישורים ויכולות שלהם), למקום בו הוא משוחק (ים יבשה למשל, משחקים בחוץ), ולשעה (כנראה שבסוף היום לא יהיה לשחקנים כוח לרוץ יותר מדי).

הכנה – בואו מוכנים כאשר אתם יודעים להסביר את חוקי המשחק בצורה טובה, ועם כל האביזרים הנלווים במידה והם נדרשים. רצוי להסביר את המשחק בקצרה ובצורה פשוטה, ולהדגים משחק של סיבוב לדוגמה בצורה מודרכת. בסופו של דבר עדיף להוסיף כללים תוך כדי משחק, ולהתחיל לשחק כמה שיותר מהר.

מעורבות במהלך המשחק – כאשר מדובר במשחקי מעגל, אתם לא צופים במשחק מהצד או שופטים בלבד, אלא אתם אלו שמנהלים את המשחק. זה אומר שאתם יכולים (וצריכים) לעודד, לתמרץ, לייצר רוח משחק ולגרום לשחקנים הפחות מעורבים להתחבר לפעילות.

בטיחות – גם המשחק הכי טוב נכשל כישלון חרוץ אם אחד השחקנים נפגע או נפצע. היו זהירים ושחקו משחקים בטוחים, גם על חשבון ההנאה, והיו ערניים במהלך המשחק לפעילות השחקנים.

סיום משחק מעגל – משחק מפסיקים בשיא, כאשר לשחקנים יש טעם של עוד. אל תמרחו את הזמן ואל תפצירו בשחקנים לשחק במידה ואתם רואים שהם לא בעניין. יש הרבה משחקים בעולם, ותמיד אפשר להחליף לאחד אחר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *